Спокоен съм за България, щом на Коледа мюфтията и дядо владика са заедно

offnews 25 декември 2016 в 19:01 13112 13

Аз съм спокоен за България, когато на Коледа - най-хубавият празник за християните, когато нашият Исус Христос се е родил, районният мюфтия и дядо владика са тук сред вас. Така премиерът в оставка Бойко Борисов се обърна към жителите в сполетяното от трагедия село Хитрино днес.

Борисов посети селото, опустошено от взрива след дерайлирането на влакова композиция, заедно с Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и регионалния мюфтия Месут Мехмедов.

"Целият свят се тресе, милиони хора загиват, милиони хора бягат от това, че не са се разбрали владиката и мюфтията някъде по света и са поставили други ценности над живота и щастието на хората. Нека си пожелаем само мир, в нашия размирен регион - владиката и мюфтията заедно, вие заедно, всички заедно. Мирът е толкова крехък, повярвайте ми, трябва да го пазим много. Само преди 30 години и Възродителен процес, и какво ли не мина - много е крехко всичко - вместо да седим заедно, да се веселим заедно, да строим заедно", каза премиерът в оставка. 

"Коледа е, всички празнуват, затова ние дойдохме. Много съм благодарен на мюфтията и владиката, защото това е символ към целия народ. Народът се вдигна като един и кой с каквото имаше помогна, и си рискуваха живота хората за Хитрино.

Бог да прости загиналите. Отървахме се от много по-голямо зло, което можеше да стане можеше - Хитрино да го няма, впоследствие можеше да загинат пожарникари и спасители", допълни той.

По думите на Борисов отпуснатите и събрани средства за Хитрино са достатъчни и допълни, че напролет в селото ще има и ново спортно игрище.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

14

Нострадамус

26.12 2016 в 10:28

Срамувам се от простотиите на тоя примат особено на такива СВЕТЛИ празници. Боже, ПАЗИ БЪЛГАРИЯ !!!

12165

10

meta11

26.12 2016 в 00:54

В страната на идиотите кретенът е велик мъдрец, а дебилът - направо гений.

17156

8

aviatora

25.12 2016 в 21:58

България не те обича! Мутрите аут

12009

6

Rangel Todorov

25.12 2016 в 21:05

Посланието на Борисов приемам без възражение.Но проф.Балкански се подхлъзна - ярък български политик бил Бойко.Само си помислете колко години ще ни трябват за да ликвидираме тоталното корупционно омърсяване, което този човек съзнателно и преднамерено извърши върху всички български граждани.За мачкането на съдии и прокурори да не говорим.