Смяна на властта - кабинетът "Борисов" 2 отива в историята

Александра Маркарян 27 януари 2017 в 05:30 7225 6

Второто правителство на Бойко Борисов отива в историята. Днес в 10 ч. официално президентът Радев ще представи служебното си правителство в президентството. Два часа по-късно ще се състои и официалната церемония по встъпване в длъжност на кабинета в Гранитна зала на Министерския съвет, където Бойко Борисов ще отстъпи премиерския пост на Огнян Герджиков.

След това започва предаването и приемането на властта по министерства. Веднага след края на церемонията в МС новият служебен министър на културата Рашко Младенов ще бъде посрещнат в министерството от предшественика си Вежди Рашидов. Също непосредствено след нея ще е смяната на властта в министерството на отбраната.

В 12,30 ще е церемонията в Министерството на външните работи, където министър става Ради Найденов.

В същия час е и смяната на властта в: Министерството на земеделието и храните, където служебен министър става проф. Христо Бозуков; Министерството на правосъдието, където Мария Павлова ще смени Екатерина Захариева; социалното министерство, в което Зорница Русинова ще предаде управлението на Гълъб Донев; в министерствата на икономиката, на транспорта, на регионалното развитие и благоустройството, на околната среда и водите, в МВР.

От 13 ч. е церемонията в Министерството на финансите, където министър става Кирил Ананиев, както и в министерството на енергетиката.

Между 13.30 и 14.00 часа в Министерството на образованието и науката ще се състои церемонията по предаването и приемането на поста министър на образованието и науката между Меглена Кунева и проф. Николай Денков.

От 14.00 часа министърът на туризма Николина Ангелкова ще предаде поста си на служебния ресорен министър Стела Балтова на официална церемония в Министерството на туризма.

Кабинетът на Борисов си отива предсрочно по негова воля, заради загубата на президентските избори на кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева. Служебният кабинет ще подготви провеждането на предсрочните парламентарни избори, насрочени от президента Радев на 26 март.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

6

Izalina

27.01 2017 в 10:12

Не съм убедена, че имаме нужда да проследяваме церемонии по смените по министерства, както и изобщо да има такива церемонии.
Да сядат по двойки да предават-приемат, старите да се омитат, а останалите да почват да бачкат, че достатъчно е затлачено цялото.

15614

5

OTBPAT

27.01 2017 в 09:00

С тениса в 10:30 Радев бързичко да ги представя :)))

13350

3

torbalancho

27.01 2017 в 08:24

Върнете и 12 сетте милиарда който теглихте!!!!!!!