Слави внесе 670 хил. подписа в парламента за свикване на референдум (видео, снимки)

Ивайло Анев 08 февруари 2016 в 15:39 61902 45

Слави Трифонов по време на днешното внасяне на подписите в Народното събрание.

Телевизионният водещ Слави Трифонов внесе 673 481 подписа за свикване на национален референдум в парламента.

Той и сценаристите на шоуто му, които са част от инициативния комитет, лично дойдоха до сградата на Народното събрание и внесоха последните папки с подписи.

"673 481, но това не са подписи, а съдби. Това са 673 481 мечти. Така че държавата е необходимо да се съобрази с тези мечти и съдби. По закон трябва да са събрани 400 хил., а са събрани 673 481 мечти", коментира Трифонов.

Събирането на подписите стартира на 10 ноември миналата година. По закон внасянето им в Народното събрание трябва да стане в рамките на три месеца след началото на инициативата.

Той се обърна иронично към медиите, с благодарност, че най-после са "открили" референдума. "Той е от 3 месеца", напомни Трифонов.

„Политиците нямат никаква дума в момента. Да не мислите, че това са измислени подписи? Това 673 481 личности", категоричен беше той.

На въпрос дали възнамерява да влиза в политиката, за пореден път водещият отрече. "Партиите за мен не съществуват в този им вид", обясни той и добави, че ако политиците си позволят да променят въпросите за референдума, "ще си понесат последствията".

Ето и въпросите за референдума, за които инициативният комитет на "Шоуто на Слави" събра подписи:

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?
2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?
3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?
4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?
5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?
6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!