Слави Трифонов събира политиците на дискусия в НДК

OFFNews 24 ноември 2016 в 10:13 10119 6

Слави Трифонов събира на дискусия днес политическия елит в зала 6 на НДК. Темата е рефендума за промени в Изборния кодекс. 

На срещата са поканени представители на ГЕРБ, БСП, ДПС, Реформаторски блок, Патриотичен Фронт, Атака, АБВ и БДЦ и омбудсмана Мая Манолова. „Темата е само една – кога и в какви срокове ще бъдат приети решенията от референдума от това народно събрание“, обясни Слави.

„Уважаеми сънародници, всички подозираме, че политиците ще направят всичко възможно да не приведат в действие вашето, нашето, решение от референдума. Защото в крайна сметка те трябва да приемат законите, с които да променят политическата система. И тъй като този закон за мажоритарния избор лично ги ощетява, те най-вероятно няма да искат да го приемат. Понеже аз не съм сигурен, а само предполагам, че ще направят така, реших да ги попитам как мислят да приведат в действие вашите, нашите, решения от референдума“, каза още Слави, цитирана на сайта на шоуто. 

Над две трети от участвалите в допитването казаха "да" на задължителното гласуване, а над 70 на сто подкрепиха депутатите да се избират по мажоритарен принцип, а субсидиите за партиите да бъдат по един лев за всеки получен действителен глас на последния парламентарен вот. 

Омбудсманът Мая Манолова вече внеси в парламента предложение за промени в избирателната система. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

5

El Commandante

24.11 2016 в 11:34

Тоя нещо много почна да се взима насериозно....

12359

4

kibrito

24.11 2016 в 11:24

А коя чалгарка е поканил да им пее, или ще ги запознава с малките? Както политиците правят най-долнопробното шоу в парламента, така и Слави е решил, да им покаже знания в сферата на изборите и ръководенето на държавата. Пази Боже...

14355

2

neverland

24.11 2016 в 10:33

Славчо, Славчо, къде си тръгнал и ти..."барабар Петко с мъжете"? Едно е да пееш "Петко льо капитан" и друго да нагазиш в политиката. Не го гледай Бареков, на теб 5 или 10 хил евро чиновническа заплата в Брюксел няма да те оправят, свикнал си на широко, охрани, джипове, фирми, няма лошо.

Според мен е редно да го отсвирят партиите и да не се отзоват на "поканата" му. Кой е той, какъв е, че да свиква "всенароден събор"? Да му приемат нещата в пленарна зала и после да се види каква я е надробил.

29585

1

Izalina

24.11 2016 в 10:28

Т'баси, вече със страх пускам чешмата сутрин, да не вземе и от нея да потече Слави и референдума му ...