Слави Трифонов: Няма да се кандидатирам за президент, той няма власт

OFFNews 18 май 2016 в 21:03 24460 14

За президент няма да се кандидатирам, президентът няма никаква власт. Нямам идея да се занимавам с политика, но всичко ще зависи от това как политическата класа ще се отнесе към резултатите от референдума. Тогава ще направя необходимото, каквото и да е то. 

Това заяви Слави Трифонов пред bTV, като подчерта, че би отговорил с "да" на всички 6 въпроса от референдума, което "Шоуто на Слави" инициира. 

Миналата седмица депутатите приеха предложението за провеждане на национален референдум по въпросите на предаването, без да ги редактира. По-късно обаче въпросите бяха изпратени за тълкуване от Конституционния съд. 

КС ще пусне всички въпроси, защото няма къде да ходи, коментира Трифонов. 

Той подчерта, че причината за инициирането на референдума е, че политиците се самозабравят - удобно им е народът да гласува за тях, а след това забравят за народа. 

Парламентът, президентът, Конституционният съд са назначени от народа и са негови слуги. Често слушам, че това е популистко. Не е популистко - така пише в Конституцията, категоричен е Трифонов. 

В България нито един свестен човек не иска да се занимава с политика. С политика се занимават комплексари и хора с ниско самочувствие, които след това се чувстват като богове. Затова трябва да се промени начинът на избор на политиците, за да стане политиката привлекателна за свестните хора, смята водещият. 

"Не може и не бива да спираме хората да казват какво искат и по какъв начин го искат. Народът стои най-отгоре и каквото иска, трябва да бъде изпълнено, независимо за какво става дума", подчерта той.

Телевизионният водещ обясни, че зад референдума стоят 1 млн. българи, тъй като след внасянето на 700 000 подписа при него са пристигнали още 300 000. 

По повод обясненията, че с намаляване субсидията на партиите те ще попаднат в лапите на олигарсите Слави Трифонов заяви: „Защото сега партиите не са попаднали в лапите на олигарсите въпреки тези 11 лв. на глас. Те са в скута на олигарсите. С тези пари ГЕРБ си купиха бронирани лимузини. Светльо Витков, който не влезе в парламента, си купи „Мерцедес”. Това е нелепо, това е повече от обидно за българския гражданин”.

На въпроса кой стои зад него и дали е подкрепян от олигарси Трифонов отговори иронично: „Трябва да ви кажа, че съм рептил. В мен дреме влечуго. Аз съм гей-рептил и зад мен стои организацията на илюминатите”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12019

15

the cowboy

19.05 2016 в 13:02

Чалга-гласът на България добре е разчел политическата обстановка. При тази чалга, в която се е превърнала политиката, не може той да стои на страна... не е честно някак си!

12169

14

BB-8

19.05 2016 в 10:26

Да се изпълнело каквото народът искал, ми че той народът мое да иска много работи... Изобщо, тая струна за "народът" и "слугите" е мноу тънка и се къса лесно. Ми циганите и те са народ, ми че те искат безплатен ток и чака-рака цял живот... да им го дадем, а? Нали са народ.
А къде е, драги ми Смехурко, най-важният въпрос - образователен ценз за право на гласуване... и докога ще оставяме шлаката на т.нар. ни общество да ни избира някакви нереализирали се чобани, които да ни управляват, като те дори и едно стадо овце не могат да опазят.

77927

13

El Commandante

19.05 2016 в 08:51

"имаме "нещо малко" за Вас на Унеско нюза"

Fookin' beauty...

Пиши по-често...

77927

11

El Commandante

19.05 2016 в 08:39

"Само Плевнелиев нещо вдига летвата..."

Той самолета не мое да вдигне тоя плъшок, местния дворцов шут за летви говори, балък...

77927

10

El Commandante

19.05 2016 в 08:38

"как да кажа-too much of the good stuff ...too long"

Доста добре...

7506

7

Какъв срам ако ни навлекат и тоа!!

Един Рапон в повече..