Скандалният Петко Арнаудов напуснал горското в Царево

Николаос Цитиридис 02 септември 2014 в 12:49 6785 0

Петко Арнаудов е напуснал поста директор на държавното горско стопанство в Царево.

Това обяви преди минути зам.-министърът на земеделието проф. Георги Костов на пресконференция в Министерството на земеделието и храните (МЗХ).

Пред OFFNews Петко Арнаудов не пожела да коментира мотивите за оставката си, но уточни, че напускането на поста няма общо с това, че прокуратурата ще бъде сезирана по казуса със застрояването на "Корал".

По думите на Костов Арнаудов е вече служител в горското стопанство в Ново Паничарево, но по телефона Арнаудов каза, че в момента води преговори за работа там.

Бившият кмет на Царево Петко Арнаудов беше назначен за директор на Държавното горско стопанство в Царево. Управлението му стана популярно с емблематичното беззаконие „Златна перла“ (вилното селище до с. Варвара, в границите на природен парк „Странджа“, което бе построено без задължителната екооценка и години по-късно съборено).

Георги Костов също не обясни мотивите за напускането на Арнаудов от поста си в горското стопанство в Царево.

На пресконференцията в МЗХ пред журналисти бе обсъдена ситуацията в Напоителни системи и развитието около болестта син език у нас.

По думите на Костов задлъжнялостта на Напоителни системи до края на годината ще нарасне до над 32 млн. лева.

Тази дупка обаче няма как да бъде запълнена от държавния бюджет, тъй като това би било нерегламентирано държавно субсидиране, обясни Костов.

Най-голяма сума като прогнозни плащания до края на годината ще отидат за заплати в търговското дружество. Служителите на НС ще вземат близо 9 млн. лева по план.

В същото време служители на дружеството "Напоителни системи" готвят национален протест заради неполучени заплати от месец май досега. От 1800 души, заети в клоновете на предприятието, почти 90% се очаква да подкрепят недоволството.

По темата с болестта син език у нас Костов коментира, че заразата е овладяна, в сравнение с предишните месеци.

Въпреки това син език вече има и в Румъния, като болестта навярно е дошла от България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови