Синдиците на КТБ коригираха списъците с влоговете на партиите

OFFNews 11 февруари 2016 в 10:20 5635 16

Синдиците на КТБ коригираха списъците с влоговете на партиите

Снимка БГНЕС, архив

Синдиците на КТБ коригираха списъците с влоговете на партиите в банката. Това става ясно от сайта на Фонда за гарантиране на влоговете в банките, където списъкът с партиите е обновен и в него фигурират различни суми от първоначално обявените. Не се посочват мотиви за промяната.  

В първоначалния вариант на списъка партиите, които са имали суми в КТБ с над 1 млн. лв., са БСП-Варна (1 064 964.76), Обединен блок на труда български лейбъристи (1 000 000), НДСВ (1 367 794.23), която имала и два кредита от по 100 хил. лв. и Земеделски народен съюз - 1 332 964.25 лв.

В новия списък е посочено, че БСП-Варна всъщност са имали 85 хил. лв. По-рано днес лидерът на БСП Михаил Миков определи списъците като лъжа и манипулация на синдиците.

Оказва се, че с по-малко пари са и Обединен блок на труда български лейбъристи. В новия списък те имат едва 9 929лв., вместо първоначално посочените 1 млн. Корекция има и в депозитите на партия "Глас Народен", които също обявиха ден по-рано, че списъкът не е верен. Първоначално на сметката им бяха обявени близо 880 хил. лв. В новия списък за записани близо 270 хил. лв. 

Впечатление прави повишение в депозитите на Демократи за силна България, както и фактът, че новозаписаните суми за "Глас Народен" бяха посочени първоначално на сметката на ДСБ. Сега обаче вместо 270 хил. лв. става ясно, че партията е имала близо 2.4 млн. лв. в КТБ.  Това са две суми - 1.064 млн. лв., която беше първоначално посочена в сметката на БСП-Варна, и 1.4 млн. лв., които бяха на сметката на НДСВ. Сега и НДСВ има вече нова сума - две сметки за близо 2.3 млн. лв. 

СДС вече е с 50 лв. според новия списък, срещу 85 хил. в първия. Тези 50 лв. първоначално бяха на сметката на Движение за национално възраждане Оборище. Сега тази партия има 880 хил. лв., които първоначално бяха на сметката на Глас Народен. Демократическата партия в България има едва 30 лв., вместо първоначалните 4 045лв. Намалена е и сумата на ЗНС, които също възразиха срещу списъците. От първоначалните 1.3 млн. лв. те имат вече едва 50 лв.

Първоначалният вариант на списъка с партиите вложители:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews