Синът на Тошо Тошев пое ДАИ - Хасково

OFFNews 22 февруари 2016 в 15:35 8787 2

Снимка Фейсбук на Радослав Тошев

48-годишният Радослав Тошев, син на Тошо Тошев, е назначен за изпълняващ длъжността директор на областния отдел "Автомобилна администрация" - Хасково до провеждането на конкурс.

Тошев бе 12 г. съветник и председател на комисията по транспорт в столичния общински съвет.

На Тошев му предстоят срещи с хасковската транспортна комисия и главния архитект Деляна Панайотова, съобщи haskovo.info. Целта е да се обсъдят варианти за облекчаване на увеличаващия се трафик от автомобили в областния град. Според Тошев сред вариантите за това е да се направи обходен маршрут за камионите, които да не минават през Хасково, и изместването на автогарата в по-периферни части на града.

Тошев е за обособяването на повече пешеходни зони и велоалеи, с цел използването на алтернативни средства за предвижване. 

Новият шеф на ДАИ вече е провел срещи с превозвачите, които са се оплакали и от нелегалните таксита. От областния отдел предвиждат засилване на контрола по маршрутите на обществения транспорт. Предстоят и съвместни акции с КАТ и общината.

Радослав Тошев допълни, че ще работи и за изчистването на имиджа на ДАИ след последните скандали за корупция. Той заяви, че едно от решенията е оптимизация на работещите там. 

Тошев e петият временен директор на ДАИ в Хасково от началото на лятото, когато започнаха корупционните скандали в службата. Сега той сменя на поста инспектора от ДАИ-Хасково Митко Даскалов, който бе временно назначен за директор в края на януари. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!