Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Сидеров към управляващите: Малко да ме няма и започвате да се карате

Дойдох да ви размахам един златен пръст, каза той

Симона Костадинова 11 май 2016 в 10:53 8078 21

Малко да отсъствам и започвате да се карате, започвате да бутате управлението. Ама недейте така- това са недомислени действия.

Това заяви лидерът на Атака Волен Сидеров за началото на новия политически сезон в декларация, прочетена от парламентарната трибуна. Сидеров не беше идвал на работа в Народното събрание от месеци. "Дойдох тук да ви се помотая в краката, да ви размахам един златен пръст, за да ви дойде акъла в главата", каза той.

"Сред вас има по-опитни, има и по-неопитни. Ще се обърна към по-неопитните в политиката, които са много борбени и много непреклонни - продължавайте така. Но тези опитни, които познавам, а някои от тях президенти са били, защо изтегляте така министрите си? Ама недейте така", обърна се Сидеров към управляващата коалиция. 

По думите му АБВ искат да срутят едно управление, което е било докарано на власт "с толкова усилия, с толкова енергия и с толкова пари".

"Само си спомнете какви пари се хвърляха за агитки - то бяха платени агитки, то бяха протестъри, то бяха какви ли не млади ранобудни, красиви, умни интелигенти младежи с павета в ръка. И всичко това сега да го загърбим, да го хвърлим на вятър? Не съм съгласен и затова дойдох, въпреки че в тази сграда напоследък идвам с неприятно чувство, защото тя е построена върху турско гробище и има отрицателно излъчване", каза Сидеров и обясни, че въпреки това е дошъл да каже на управляващите да се вразумят и да не клатят управлението.

Той призова ГЕРБ, РБ, АБВ и ПФ да си спомнят и "господин Сорос колко пари даде" за събарянето на предходното правителство. "Тоя човек да не ги бере по клоните тия пари, той ги изкарва с тежък труд и пот по челото. Даде толкова милиони за софийския Майдан, толкова ангажименти имаше, толкова протестни мрежи се ангажираха, толкова вувузели. И сега това правителство да падне, за да отидем към нестабилност", коментира Сидеров.

По думите му партиите в управлението трябва да си спомнят колко сделки и държавни поръчки са започнали. "И сега наполовината ще ги зарежете, за да дойде някой политически некоректен субект, за да ги вземе, да ги прибере и да печели от тях", добави лидерът на Атака.

Той призова партиите във властта да се сдобрят, защото "за всеки има по една митница, по един обществен договор". По думите му целта на АБВ била да изплашат премиера Борисов, той обаче не се притеснил. "Най-много да го изнервите и да ви прати на предсрочни избори. Човекът има нерви", каза още Сидеров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12164

21

Niki Lefterov

11.05 2016 в 21:47

До rosko1306 №10 "не Европа ни е направила най-бедната страна, а комунистите. " Комунистите са виновни колкото и Хан Аспарух за бедноста ни! САЩ ни взеха всичко от което се изкарва пари - златните находища, ТЕЦ-ове с рудници към тях ...! Евро веригите докарват бг производителите до фалит не им плащат с месеци и ги принуждават да им дават продукцията си под себестойност, а огромните си печалби ги изнасят в страните си. Принудени сме да поддържаме огромни валутни резерви - тоест дали сме им пари назаем, когато ние вземем заем те ни дават от нашите пари и ни взимат лихва! Само идиот с промит мозък може да си помисли, че комунистите са виновни за бедноста ни!

12017

19

Кулин бан

11.05 2016 в 17:11

По един хумористичен начин Сидеров се обявява за нови парламентарни избори.

11989

18

Manol Glishev

11.05 2016 в 15:12

"Не е умряло туй, що вечно ще остане -
дори смъртта умира в безброй епохи странни."

Абд ел-Хазред, "Ел-Азиф", VIII в.

29585

16

Izalina

11.05 2016 в 14:09

още една липсва, ама няма да я споменавам, да не вземе да се появи ;)

77927

14

El Commandante

11.05 2016 в 13:31

"Грешиш !"

Дамм...
Днешната политическа ситуация в Европа е "Ден година храни" за Сидеров и Варели.

Carpe diem ситуация отсекъде....

14847

13

БирникЪ

11.05 2016 в 13:30

"Явно се досеща, че ако има избори сега няма да влезне в парламента!"

Грешиш ! В тази държава има достатъчно идиоти да гласуват и за него. Виж колко гласуваха за Баце, Радан и Местан. А без Сидеров в парламента ще е скука. Само политическо говорене, т.е. клишета и мантри.

12077

12

Аном

11.05 2016 в 13:10

Секс, лъжи и Сидеров .....
Пак иска да води хорото ....
 
X

Подкастът на OFFNews