Сидеров: Няма да ставам министър в новия кабинет

ОFFNews 05 април 2017 в 18:30 6913 4

"Всички питат какво се случва в преговорите за правителство с ГЕРБ. Кабинет ще има и това е най-важното", заяви лидерът на партия "Атака" и съпредседател на коалиция "Обединени патриоти", предаде Би Ти Ви.

По думите му преговорите с ГЕРБ за съставяне на правителство вървят много добре. Заровили са томахавките и с лидера на НФСБ Валери Симеонов и с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, с който си размениха доста остри реплика през последните години.

"Борисов е доста напреднал в развитието си като политик и държавник и установява, че партньорството означава политическа лоялност и уважение. Друго, за което се разбрахме с ГЕРБ е, че ще има министри от патриотите, но не сме се разбирали в кои точно ведомства ще са те. Аз обаче няма да съм министър, защото нямам такива претенции", заяви Сидеров.

„Минали сме през различни фази действително и това ни е направило по-мъдри. Това е положението, това е реалността”, обяви Сидеров.

По негови думи ГЕРБ трябва да реше дали да включи партията на Веселин Марешки "Воля" в преговорите за кабинет, като заяви, че не знае дали от партията на Борисов водят преговори с "Воля".

По думите на лидера на „Атака” партията му продължава да е срещу членството в НАТО и ЕС, но при този брой депутати силите им не стигат да се борят за тези идеи (Обединените патриоти имат общо 27 депутати).

От думите му стана ясно, че заради малкия брой депутати Патриотите няма да си позволяват да притискат Бойко Борисов и да настояват за разни неща на всяка цена.

По време на предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС догодина ще покажем на лидерите от ЕС, че българските националисти не са някакви диваци, а има разумни политици патриоти, заяви Сидеров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11749

4

либеро

24.04 2017 в 05:20

без теб са загубени майн фюрер!!!

17439

3

мнение от IP

05.04 2017 в 23:53

Ма моля ви се...И няма да затваряте клек шопове, да нахлувате в НАТФИЗ и да блъскате хора?.. Няма ли поне граждански арести на Орлов мост да има?







10564

1

ultra-73

05.04 2017 в 18:57

"Ще покажем на лидерите от ЕС, че българските националисти не са някакви диваци"

Не, само сте руснаци:)