Сидеров: ГЕРБ и БСП са в сговор за властта, Нинова: На КСНС поискаха това от нас

OFFNews 02 декември 2016 в 12:34 4280 5

Лидерът на Атака Волен Сидеров взе думата от трибуната на Народното събрание и обвини БСП и ГЕРБ, че играят заедно за властта.

„Изведнъж и ГЕРБ, и БСП искат да правят смесена система, заради това те приеха бюджета на държавата толкова бързо, който иначе се гледа цял декември по цяла нощ“, каза Сидеров.

По думите му двете партии искали да направят така, че в парламента да влязат по 120 депутати от двете групи и да няма други партньори и да изхвърлят всички малки партии.

„Само те ще си играят като Левски и ЦСКА“, възмути се той, анализирайки целите на двете водещи партии.

„Това минава през главите ви, но може така да се променят нещата, че тези две групи могат да останат извън парламента“, възмути се Волен Сидеров.

Той коментира още, че „от едно посолство дават съвети на двете парламентарни групи какво да правят, но там персоналът ще се смени съвсем скоро и ще духне друг вятър, тогава да не останете като изоставени деца в гората“.
Сидеров пледира към партиите да бъдат разумни, за да не изпадне страната в хаос и бежански ужас, да се слуша българския интерес, а не сили отвън.

Възмутена от коалицията, в която ги обвинява лидерът на БСП Корнелия Нинова взе думата. Тя каза, че по време на провелия се КСНС и партии, и настоящият президент отправяли призив към БСП и ГЕРБ да решат заедно политическата криза в страната, но БСП е избрало отговорността пред държавата, а не власт на всяка цена.

„Не можеш да вземеш мандат и да направиш кабинет, само за да участваш във властта. БСП няма начин да влезе в този сговор“, категорична бе Нинова.

А относно обвиненията, че БСП, ГЕРБ и Слави Трифонов играели заедно за промяна в Изборния кодекс и въвеждане на смесена мажоритарна система, Корнелия Нинова каза, че позицията на БСП е съобразена с хората – 2 милиона, които са гласували така на референдума.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews