Шофьор застрелян в Турция, не се подчинил на заповед за проверка

OFFNews 21 юли 2016 в 19:36 15192 11

Шофьор е бил застрелян в турската столица Анкара, защото не се подчинил на заповед за проверка. 

Това стана ясно от съобщение на Министерството на външните работи относно ситуацията в южната ни съседка и въвеждането на извънредно положение за срок от 3 месеца. Освен това Турция се отказа и от Конвенцията за правата на човека в рамките на този срок. 

Конкретните мерки на извънредното положение все още не са официално обявени. Очаква се те да бъдат публикувани утре в Държавен вестник, като в момента турският парламент дискутира предложените от правителството мерки, даващи право на органите за сигурност да извършват проверки и обиски, както и правото да използват оръжие в случай на неподчинение на техните разпореждания, посочиха от ведомството.

Възможни са и мерки за ограничаване или пълна забрана на трафика по суша, вода и въздух в отделни райони, с времетраене по преценка на органите за сигурност.

МВнР настоятелно препоръча на българските граждани да отложат планирани пътувания до Турция до нормализиране на обстановката. В случай на неотложна необходимост от пътуване, те трябва да се съобразяват с цялата сериозност на въведеното извънредно положение на цялата територия на Турция и стриктно да изпълняват разпорежданията на органите за сигурност.

От министерството увериха, че своевременно ще уведомяват българските граждани за предприеманите от турското правителство мерки, като българските граждани, влизащи на територията на Турция задължително следва да искат разяснения от турските гранични власти за своите задължения.

Предвид предстоящия засилен полицейски контрол и проверки, задължително е българските граждани да носят винаги със себе си документи за самоличност. Осведомявайте се редовно за актуалните събития в страната и местата, които желаете да посетите. При необходимост от съдействие българските граждани да продължават да се обръщат към дипломатическите и консулските ни представителства в Република Турция, допълват от ведомството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

11

Red or Dead

21.07 2016 в 21:40


Това е вън от съмнение, но все пак те вади от равновесие....ДА ЛИ........

Вече ме прекръсти на....“Ридка“......мааай си по задачите, ти си знаеш....

айде сега прескочи в темата за Стив Вай....да видиш какъв “туит“ е изчуруликал;)

63994

9

Red or Dead

21.07 2016 в 21:18

“““...(Редка, слушаш ли).....А като слушаш, чуваш ли?..““““

Е, и питаш........характерно за дребните кученца, да речем порода “пудел“(случайно се хванах за нея) е, че колкото са дребни и пренебрежителни визуално, обратно пропорционално на този факт, джавкането им е пронизително и крайно дразнещо....може би Природата по този начин им е създала някакъв защитен механизъм....реално те освен злобно джавкане.....друго “оръжие“..нямат......

Всяка прилика с реално съществуващи лица и потребители....НЕ Е СЛУЧАЙНА.....а е търсена......УМИШЛЕНО;)

12285

7

Красимир

21.07 2016 в 21:03

Ми стягай багажа и беж.

12285

4

Красимир

21.07 2016 в 20:28

Трябва да си луд да тръгнеш към Турция в момента... че и за напред.