Шефът на СДС-София не иска коалиция с Кунева, а с ДСБ

ОFFNews 05 януари 2017 в 19:12 7775 2

Любен Петров.

Любен Петров, председателят на СДС-София, изпрати свое писмо до членовете и националния съвет на партията, в което призовава да не се сключва коалиция с ДБГ на Меглена Кунева, съобщи "Медиапул".

Петров посочва, че СДС идеологически се доближава най-много до ДСБ и затова трябва да се преговаря с партията на Радан Кънев.

“Преди повече от два месеца изразих на основание становищата на повечето организации и членове в София категоричното си становище пред НИС на СДС, че бъдещето на организацията ни е с ДСБ, като организация с най-близка до нас идеология и електорат, че трябва да стартираме разговори с тях и бях изключително категоричен, че ние нямаме общо бъдеще с ДБГ и оставането с тях в коалиция на бъдещи избори ще погребе СДС", пише в писмото.

Петров посочва, че позицията, която заема, най-вероятно е причината в последно време да се правят опити за подмяна на ръководството на СДС-София. Усилия за това полагали главният секретар на СДС Филип Кирев и неговият заместник Борислав Миланов.

"Опасността от нови разделения в организацията е голяма, а точно в този момент това изобщо не е необходимо на СДС“, коментира в писмото си Любен Петров, който е сезирал Контролния съвет на СДС за ставащото.

“Оттам се отговаря формално от председателя му, без той да свика КС, без да се направят проверки по документи в разумни срокове и без да бъда изслушан аз, както и другите организации“, разказва Петров за опитите да бъде подменено ръководството на СДС-София.

Според него на 28 декември дори е имало нелегитимен опит за свикване на градско събрание в София, което да се проведе днес, на 5 януари. Като причина той изтъква опита на някои хора да си осигурят "служебна победа за своята позиция в Националният съвет на СДС".

“Имаме едно подписано споразумение за продължаване на Реформаторския блок от Председателя на СДС, което не е утвърдено от НС на СДС, т.е. то не представлява официален документ", заявява Петров във връзка с предстоящите избори.

Столичната организация желае днес, по време на свикания НИС, да бъде обсъдена темата със започването на консултации за предсрочните избори с партиите "от център-дясно“ и финансовата готовност на СДС за явяване на избори.

"Настоявам след провеждането на консултациите с партиите потенциални партньори, да се свика спешно Националният съвет на партията, на който да се докладват резултатите и да вземем решение за доброто бъдеще на демокрацията и СДС“, пише в писмото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови