Сградите по Графа с нови фасади след ремонта

OFFNews 21 февруари 2017 в 10:05 5170 1

Фасадите на сградите по "Граф Игнатиев" и района наоколо ще бъдат оформени по нов проект, който е възложен от главния архитект на София Здравко Здравков. Целта е да има цялостно фасадно решение след ремонта, който стартира в края на пролетта. 

Ремонтът започва на "Граф Игнатиев", догодина продължава с "Шишман", "6 септември" и ул. "Солунска", уточни Здравков по БНТ. Той посочи, че подземната инфраструктура на "Граф Игнатиев" е от 1901-1911 г. и със смяната на настилките ще бъде подменена и тя. Ремонтът ще е сложен и ще продължи до края на тази година, за бъде изцяло завършен.

През 2018 ще продължат с напречните улици, както и с района около "Александър Невски" и градинката "Кристал", подчерта главният архитект на столицата. Ще бъде подменено и градското обзавеждане - улично осветление, лампи, кошчетата за боклук.

Проектите за преобразяване на площад "Славейков" и премахване на сергиите за книги и предлагането им само в определени дни на седмицата и на определени места предизвика недоволството на продавачите и подписка за оставянето им на площада - традицията е от 25 години. По думите на Здравко Здравков проблемът е сериозен за намиране на компромисно решение, на книжарите е бил предложено място при Народния театър, но пък от театъра са възразили. Все още се търсят варианти. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14355

1

neverland

21.02 2017 в 10:52

Ще мине време, някой ще се сети, че сградите в даден район/квартал трябва да са на еднаква височина, да са със сходна архитектура, фасада, цветове. Ще се наложи регулация, която ще се спазва.
Ще мине време...и това ще дойде. Неоткриваме топлата вода, просто трябва време, а дали ще минат 20 или 30 години до тогава...времето ще покаже. Връщане назад няма.