Секции за гласуване извън ЕС - в градове с над милион жители

OFFNews 28 април 2016 в 14:56 4393 1

Парламентът реши секции в чужбина да могат да се откриват и извън консулства и посолства.

През преходните и заключителните разпоредби в промените на Изборния кодекс те промениха решението си секции да има само в дипломатически представителства. Промяната беше направена с допълнителния доклад, който предизвика няколко почивки и напрежение в пленарната зала.

Последните промени предвижат в градовете от ЕС, където няма консулства и посолства, секции да се образуват, ако поне 100 души подадат заявление за гласуване. На местата с дипломатически представителства ще има секции само в тях.

Приетите днес промени предвиждат извън ЕС контролът да е по-строг. Там ще може да се отваря само по една секция в градовете, в които няма българско посолство или консулство и имат население над 1 млн. души. Изискването за 100 подадени заявления за гласуване остава. 

След гласуването от ДПС напуснаха пленарната зала в знак на протест, защото според тях приетото смекчаване не е достатъчно и така се ограничават конституционни права на българските граждани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

1

Лопе де Вега

28.04 2016 в 15:21

Ама не може и така и така. Или така или така! Стига вече с това гърчене и въртене като фурнаджийски лопати. И не ми говорете за политически компромиси. Цялата тази цигания е за увековечаване на властта на 3-4 партии. Политически компромиси се прамят там, където има принципи. В това, дето му викат Народно събрание такива работи няма. Кво стана с най-великия изборен кодекс на Мая? Това ще стане и с този, когато му дойде времето. Не защото всичко се развива и променя, а защото се търси политическа печалба още сега.
Нема да ни бъде, господа!

Поздрав!
 
X

Да помогнем на украинските деца!