Съветът за сигурност на ООН гласува в първи тест за Кристалина Георгиева

OFFNews 05 октомври 2016 в 07:57 4987 3

На закрито заседание днес Съветът за сигурност на ООН ще проведе шестото предварително гласуване за избор на нов генерален секретар на организацията и първото след включването на Кристалина Георгиева като кандидат от България.

Нейната номинация беше издигната от българското правителство преди седмица на мястото на генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова, която остава в надпреварата като самостоятелен кандидат. Причина за новата кандидатура е слабото представяне на Бокова в състезанието. 

Днешното гласуване се смята за най-важното до този момент, защото ще бъде първото, в което петте страни постоянни членки на Съвета за сигурност, които имат право на вето, ще използват така наречените цветни бюлетини.

Така, въпреки че вотът ще е таен, всеки от десетте кандидати ще разбере дали ще бъде блокиран от една или повече от държавите с право на вето - Великобритания, Китай, Русия, САЩ и Франция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

3

Izalina

05.10 2016 в 12:23

Честно казано и на двете не съм особен фен и смятам, че тази агония отдавна трябваше да приключи за България, но ми попадна интервю на проф.Иван Ангелов за Епицентър.

Хубав, лош - за мен това е точния анализ на ситуацията с нашето представителство в ООН - ако ви е любопитно потърсете го. Звучи обективно.

Иначе изгубих интерес към тая надпревара. Наще нямат място в нея.

10538

2

Black Hex

05.10 2016 в 12:00

Ало, сороститутките, защо не коментирате прекрасния изказ и перфектното познаване на езика от другарката ви Сталинка бе?
:)))

14057

1

morkoff

05.10 2016 в 10:41

Странно е че не се коментира доста елементарния английски на госпожата. Не забелязахме и нещо ососбено в 'некоите съображения' по време на изслушването.
Наблегаше се повече на стойките и фасоните.
 
X

Подкастът на OFFNews