Съдът отказа да регистрира "Нормална държава", защото нямала принципи

OFFNews 24 ноември 2016 в 13:29 8356 14

На 22 ноември Нормална държава на Георги Кадиев е получила отказ от Софийски градски съд да бъде регистрирана в Публичния регистър на политическите партии.
 
Като мотиви съдът е посочил, че в Устава на партията „не са включени никакви принципи, от които ще се води партията при извършване на дейността си и какви цели ще се стреми да постигне, съответно не са посочени средствата, които ще бъдат използвани за постигането на тези цели.“

"Според нас мотивите на СГС са безпочвени и нарушават процесуалните правила, тъй като учредителните документи на партията покриват всички необходими изисквания на Закона за политическите партии, както и на Конституцията на Република България, каквото е и становището на Прокуратурата. Съдът е достигнал до необоснованите си изводи, след като по наше мнение са нарушени съдопроизводствените правила, за което подробни мотиви ПП Нормална държава ще изложи пред ВКС.

Събраните по делото доказателства и представените документи по никакъв начин не могат да доведат до извод, че ПП Нормална държава във връзка с регистрацията си не покрива всички необходими изисквания на Закона за политическите партии, както и на Конституцията на Република България, а напротив - е партия изцяло подчиняваща дейността си на Конституцията и законите на РБ, в полза на гражданите", пишат от партията.

Според тях отказът от регистрация е акт на политическа репресия в условията на предстоящи парламентарни избори.

"ПП Нормална държава се учреди като антисистемна партия, която се бори с корупцията и липсата на справедливост на всички нива и тази заявка за промяна очевидно не устройва партиите на статуквото и задкулисните кръгове продължават да оказват натиск върху съдебната система.

Опитите да бъдем административно отстранени само потвърждават, че заинтересовани политически субекти ще направят всичко възможно да спрат появата на политическата сцена на партия, която ще работи за реформа в държавата. Показателен факт е, че това се случва след като ПП Нормална държава се пребори с политическите назначения, подкрепяйки независима гражданска кандидатура в изборите за кмет на район „Младост"", смятат още от партията на Кадиев.

ПП Нормална Държава ще обжалва отказа пред ВКС: "Вярваме, че регистрацията на партията ни ще стане факт. Противното би означавало само едно -  нарушаване на  конституционното право на политическо сдружаване и победа на олигархията над нормалното функциониране на държавата", заявяват от там. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12038

14

косата

20.02 2017 в 12:37

Едно трябва да им се признае на другарите - който се е отлюспил, бива смачкван още в зародиш

12124

10

Калина

24.11 2016 в 16:40

Ха..ха..ха..изобщо не подкрепям Кадиев, защото всеки прави партия за ПАРИ, какви ти идеи, те отдавна се изчерпаха, но се питам какви ли идеи има партия ДОСТ, която ненормалният български /български ли е или продажен/ съд регистрира?!

13056

9

Какавидков

24.11 2016 в 15:31

Такъв долнопробен боклук като кадийчето не се е раждал друг.

12291

8

Георгиев

24.11 2016 в 15:01

Да си призная, че и аз не знам как Гаорги Кадиев мисли да постигне целта си, ако целта съвпада с името на партията.
Можеше поне по някои от ежедневните въпроси да се изкаже - например за ограничаването на правомощията на главния прокурор.
За ли е, против ли е? За редно ли смята главният прокурор да прави политика? Или чака да влезе първо в народното събрание, та тогава да се изказва?

17439

6

мнение от IP

24.11 2016 в 14:57

А как прокуратурата не се е самосезирала за уронване на престижа на България чрез името на партията. (Мотив: "Името на партията недвусмислено насочва към мисълта, че сме ненормална държава").