СДС - София посочи егото на Радан Кънев като пречка десните да се заедно и призова за обединение

OFFNews 10 февруари 2017 в 11:43 3351 4

СДС - София отново призова десните сили да се обединят, за да попречат на БСП и ДПС да спечелят изборите. Организацията се обръща към всички дясно мислещи хора и посочва личните амбиции и егото на Радан Кънев като причина за разцепването на дясното за изборите на 26 март.

"Съюзът на демократичните сили в София определя предстоящите парламентарни избори като едни от най-важните в историята на демократична България", пишат от организацията.

Те смятат, че изборите ще определят дали България ще продължи като равностоен член на евроатлантическата общност, или ще даде заявка за ориентация към Кремъл.

"Дали управлението ще бъде в ръцете на дясно-центристко мнозинство с реформаторска програма, или на популисти, които в името на властта обещават всичко, но не могат да го изпълнят", обясняват от структурата. 

Затова от там призовават за обединение на всички десни: "СДС – София, като най-голямата организация на най-старата демократична партия, изразява убеждението, че само силно дясно обединение ще даде отпор на БСП, ДПС и популистите. Това обединение очевидно не може да се случи, заради лидерските амбиции и личното его на нашите доскорошни партньори в Реформаторския блок (визират се ДСБ и лидерът Радан Кънев, които се отцепиха и напуснаха Блока). Затова, ние протягаме ръка на всички демократично мислещи хора, с които бяхме заедно на площадите, да подкрепят Реформаторския блок, за да не се разпиляват десните гласове".

"Ниe в СДС –София, ще положим всички усилия по време на кампанията, за да обединим демократите в столицата, да постигнем висок резултат и да допринесем за силно присъствие на Реформаторския блок в следващия парламент", заявяват от организацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7568

4

Tabadatko

10.02 2017 в 14:44

Интересно как преди смяната на председателя на СДС-София тази песен беше на обратно. Явно, че отделът им човешки ресурси си е свършил работата.

42249

2

Denis Rizanov

10.02 2017 в 12:27

Но държиш да остане перукан ебемчев, така ли?

11903

1

aavprim

10.02 2017 в 12:12

Обединение в дясно без Радан, но и без Кунева, Вълчев, Москов и Лукарски задължително.