Руският посланик: Не сме се месили в български избори, няма нужда да се месим

OFFNews 20 февруари 2017 в 21:21 5963 14

"Никога не сме се месили, нямаме и необходимост да се месим. Проведохте президентски избори, избрахте си президент, мисля че това си беше доброволно решение на българския народ. Надявам се сами да си изберете и парламент, няма основания да намесвате Русия". Това заяви в Русе руският посланик у нас Анатолий Макаров. 

"Кой казва, че Русия се меси в българските избори, за първи път чувам това и надявам се никога да не чуя”, посочи той, цитиран от БНТ. 

Макаров подчерта, че България и Русия имат големи перспективи в бъдещите си отношения, като президентът Румен Радев също е настроен за подобряването на отношенията между двете страни. 

"Бих искал отношенията между България и Русия да станат по-добри. Явно се искат някакви решения и промени, това разбрах от настроението на президента Румен Радев. Той също има настройка за подобряване на нашите отношения. Много разчитам, че след формирането на новото правителство на България, вероятно през април, конкретно ще планираме конкретни мероприятия и икономически проекти между Русия и България. Аз съм оптимист, смятам, че имаме достатъчно основания да можем да възстановим и да задълбочим още повече братските си отношения между двете страни", коментира Макаров.

По думите му има перспективи по отношение на енергийните проекти. 

"Южен поток“ например е проект, който би дал много на България. Ако има интерес в тази посока, трябва да работим. Ако имате национален интерес, ще има и решение. Дайте да работим заедно. Насила няма да правим нищо", каза руският посланик. 

Той допълни, че в България идват много руски туристи и може да се мисли за улесняване на получаването на визи от руснаците. По думите му се обсъжда и фериботна връзка между Новоросийск и Варна или Бургас, за да не се пътува със самолет. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16009

12

Nik68

21.02 2017 в 10:05

Русия. Какво има зад себе си. Олигарси. Бедна маса народ. Наследствен битов алкохолизъм. Липса на вродения на всеки стремеж за свобода. Народ от крепостни. Разчитаща на природните си богатства. Уви цените на петрола падат. Срива се и рублата.

23293

10

Стефан

21.02 2017 в 06:14

Минусуващия заминава като помагач, администратора на сайта е длъжен да предаде данните му на службите по закон.

23293

9

Стефан

21.02 2017 в 02:23

Панелна мършо, попитах те!
Молиш се на модератора, или изпращам скриншота в ДАНС?

23293

7

Стефан

21.02 2017 в 01:31

Прощавай, ти в течение ли си, че тоя пост ти осигурява две години условно?
Помоли модератора да го изтрие.

23293

5

Стефан

21.02 2017 в 00:12

Виж, ние вече знаем, че Путин е твоят Бог. Щом той, и никой друг, определя събитията в твоя свят. Но ние не сме толкова силно вярващи, и понякога търсим други обяснения на случващото се във Вселената. През ум не ни минава да не треперим пред Твоя Бог, смили се над нас - недостойните, като Негов Пророк. Просто ни дай малко време, да стигнем до твоя Истинен монотеизъм. Поради вродената си душевна простота, ние все още понякога си мислим, че делата в нашия живот решава не само Самият Путин.