Реформаторите обявяват на 30 август кандидата си за президент

OFFNews 23 август 2016 в 16:20 5235 1

Снимка БГНЕС

На 30 август ще стане ясна кандидатурата на Реформаторския блок за президентските избори. Това стана ясно от думите на шефът на предизборния щаб на Блока Найден Зеленогорски след заседание на Изпълнителния съвет на РБ за номинациите за президентските избори. 

Зеленогорски подчерта, че Реформаторите ще се явят самостоятелно на изборите, но отказа да посочи кой от обсъжданите кандидати има най-голям шанс. Обсъжданите към момента кандидатури са Велислав Минеков, Гроздан Караджов, Съби Събев и Трайчо Трайков.

На въпрос дали е обсъждан вариант за обща кандидатура с ГЕРБ, каквото желание изразиха от БЗНС, Зеленогорски отговори, че тезата на Блока е да издигне собствена кандидатура.

"Тезата ни е, че си вървим по пътя, издигаме си собствена кандидатура и участваме на изборите. И до голяма степен тя се потвърждава от проучванията, това поне мога да ви го кажа категорично. Да коментираме обща кандидатура, при положение че в ГЕРБ очевидно се върви към партийна кандидатура, не ми се струва съвсем логично. Едно е да седнем заедно и да обмисляме кандидатури, друго е вече да е начертан графикът, да има слоган на кампанията и да се чака просто кандидатът. Ние някак си вече не сме на място там", коментира Зеленогорски. 

За "Движение България на гражданите" най-убедителна е кандидатурата на скулптора проф. Велислав Минеков, стана ясно по-рано от думите на зам.-председателя на ДБГ Настимир Ананиев.

По думите му предварителното проучване в партийните структури е показало, че кандидатурата на Гроздан Караджов е неприемлива. От ДБГ имали колебания и за кандидатурата на Трайчо Трайков, който демонстрирал "колебливо поведение". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

1

Izalina

23.08 2016 в 19:11

Вече е все едно.
Спестете някой лев и изобщо не се явявайте.
Ще си изгубим времето всички.