Реформатори склонни да обмислят кабинет с патриоти и ГЕРБ, но не на всяка цена

Антония Чорева 29 ноември 2016 в 17:17 5646 1

"Ако има кабинет на Патриотите, подкрепен от ГЕРБ – каквато заявка днес даде премиерът в оставка Бойко Борисов – трябва да има ясни правила и да е ясно кой какво смята да прави".

Така коментира депутатът от Движение България на гражданите Антони Тренчев пред OFFNews изказванията днес на Росен Плевнелиев и Бойко Борисов, от които стана ясно, че вероятността "Патриотичният фронт" да получи мандат за съставяне на кабинет, който да бъде подкрепен от ГЕРБ, са големи.

Тренчев добави, че ако има мнозинство, което включва Реформаторите и ГЕРБ, и ПФ и то се обедини върху ключовите неща, които имат да се случват, може да се обмисля подкрепа за подобна коалиция. Все пак депутатът от ДБГ уточни, че такова правителство трябва да има ясно разписани задачи – за промяна в изборната система, за антикорупционния закон, реформа в здравеопазването и други важни теми.

На въпрос обсъждани ли са някакви имена за министри и премиер в такъв кабинет Тренчев отговори с "не".

„Не е реалистичен кабинет в рамките на този парламент без министри на ГЕРБ“, е обаче личното мнение на Антони Тренчев.

Народният представител обаче определи думите на премиера като „постановка“ - '“подкрепяме, но не участваме – хем вътре, хем вън“, коментира Тренчев думите на Борисов.

Все пак Антони Тренчев беше категоричен, че РБ не дава категорична подкрепа за нищо, защото „няма фетиш да всяка цена да участва в управлението, а иска да има отговорно поведение“.

„Смятаме, че една дясна формация – едни хора, които са изявени личности не се страхуват от предсрочни избори“, каза още Тренчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови