Радев предложи София да е домакин на среща за "четвъртата индустриална революция"

OFFNews 08 февруари 2017 в 10:56 3967 2

Радев предложи София да е домакин на среща за

София да бъде домакин на международна среща, на която да бъдат обсъдени предизвикателствата на четвъртата индустриална революция и използването на предимствата, които тя предлага. Тази инициатива е предложил президентът Румен Радев по време на проведения в Германия икономически форум. 

В профила си във Фейсбук държавният глава съобщи, че по време на форума министерствата на икономиката на България и Германия са постигнали съгласие да за по-тясно сътрудничество между малкия и среден бизнес и между стартъп общностите на двете държави:

По време на работните срещи на министър Теодор Седларски след икономическия форум беше поставен акцент върху по-нататъшното развитие на германските инвестиции в България в секторите автомобилна промишленост, машиностроене и високи технологии.

На форума е обсъдено и предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. и споделянето на опит от страна на ФРГ. 

По време на посещението на Радев в Германия министърът на икономиката е провел срещи и с Флориан Ньол, председател на борда на Асоциацията на германските стартъпи и с представители на Федералната асоциация на малкия и среден бизнес:

По предложение на министър Седларски беше постигнато съгласие да се предприемат стъпки по подписване на Меморандум за сътрудничество между представители на стартъп екосистемите в България и Германия като първа подобна инициатива за активизиране на партньорствата. Асоциацията и членовете й са поканени и ще участват на международната конференция WebIt Festival 2017, която предстои да бъде проведена през месец април 2017 г. в София Тех Парк.

Пред министър Седларски представителите на Федералната асоциация на малкия и среден бизнес /Bundesverband mittelständische Wirtschaft/ изтъкнаха, че тяхната организация е най-голямата доброволна асоциация на ФРГ, обединяваща малкия и среден бизнес в Германия с над 50 хиляди малки и средни предприятия и със свои задгранични представителства в над 27 страни по света. От страна на асоциацията беше декларирано желание за откриване на тяхно представителство в България, за което получиха подкрепа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13604

2

In Trum we trust

08.02 2017 в 13:47

На господин президента някой да му каже, че ние сме закъсали някъде между първата и втората индустриални революции, докато стигнем четвъртата останалата част от света ще е в десетата.

14355

1

neverland

08.02 2017 в 12:58

Е, че България не е люлката на индустриалната революция и не е родната земя на стартъпите и джойнт венчърите, не е.
Ама, може би, било хубаво, все за някои от предприемачите и и бизнесите, би било полезно. Че, ще има лапачка и господин 30 %, ще има, но все някой с чисти мисли и минало ще спечели. Дори и само ако се аутсорсне някоя дейност тук.
Това сме ние, услуги и нещо лекичко.