Радев назначи част от екипа си

OFFNews 23 януари 2017 в 18:00 9930 4

Снимка Сергей Антонов

Президентът Румен Радев подписа първите си укази като държавен глава, като с тях назначи и част от екипа си.

Радев назначи днес полковник Димитър Стоянов за главен секретар на президента, журналиста Иво Христов - за началник на кабинета си. 

Надя Младенова, която е член на Националния съвет на БСП става началник на кабинета на вицепрезидента, бившият конституционен съдия проф. Емилия Друмева става секретар по правни въпроси, а Атанас Кръстин - секретар по външна политика. 

С други свои укази държавният глава назначи Илия Христозов за съветник по икономика и инвестиции, Невянка Кънева - за съветник по правни въпроси, а бившия кмет на с. Труд Николай Копринков - за съветник по вътрешна политика и гражданско общество.

С указ Радев възложи на вицепрезидента Илияна Йотова правомощията да дава и възстановява българско гражданство и освобождава и лишава от него; да предоставя убежище; да упражнява право на помилване.

В Администрацията на президента работят пет комисии: Комисия по българско гражданство; Комисия по помилването; Комисия по предоставяне на убежище; Комисия по опрощаване на несъбираеми държавни вземания; Комисия по наименуване на обекти с национално значение и населени места.

Към Администрация на президента се създават пет съвета – консултативни органи, които ще участват при вземането на решения, формирането на позиции и становища, както и при предприемане на инициативи в конкретни области на обществения живот: Съвет „Външна политика, сигурност и отбрана; Правен съвет; Съвет “Духовност и култура”; Съвет “Икономическо и социално развитие” и Съвет “Образование, наука и иновации”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови