Радан Кънев предложи на Каракачанов, като стане премиер, да вдигне пенсиите

Антония Чорева 30 ноември 2016 в 13:01 10203 6

Снимка БГНЕС архив

Пенсия от 300 лева няма да има, нито пък минималната пенсия ще е 200 лева, а старите ниски пенсии ще се индексират - и двете предложения бяха на Патриотичния фронт за бюджета за 2017 година, но депутатите ги отхвърлиха. 

Патриотите бяха обвинени в популизъм от всички политически сили, но продължаваха да настояват пенсиите да бъдат вдигнати още догодина.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов беше категоричен, че не може да продължава да се бяга от темата за ниските доходи на българските пенсионери и че проблемът не е в парите, а в човешката воля в този парламент.
По време на дебатите се стигна и до крайности. Най-краен в оценката си беше депутатът от ДПС Рамадан Аталай, който напдна депутата Димитър Байрактаров.

Аталай каза, че това увеличение е безмислен патриотизъм. "Чудите се кой голям патриот да излезе и да обяви голямата сума, която ще облагодетелства пенсионерите, без да се съобразява със състоянието на държавата", възмути се Аталай.

Ядосан, той каза: "Тогава ние ще предложим 600 лева пенсия". „ДПС никога не била популистичната партийна организация, а онези, които от снощи вървят по телевизията и обвиняват ДПС със същите онези думи да бъде изчегъртана ДПС, а по време на почивките да ядат и да пият и да се напиват в стаята на ДПС - тях няма да ги забравим“, заяви още Рамадан Аталай.

В реплика Димитър Байрактаров от Патриотичния фронт посочи, че на българите им е ясно, че доходите от обръчите от фирми, гравитиращи около Сараите на ДПС са нараснали до величини и числа, които трудно могат да бъдат възприети.

От трибуната лидерът на ДСБ Радан Кънев каза, че предложението за 300 лева пенсия е класическа политическа демагогия и популизъм. Той бе категоричен, че не трябва да се остава с впечатлението, че една политическа сила иска доброто на пенсионерите, а мнозинството е против. След някоя друга седмица, Красимир Каракачанов, като вземе мандата на Патриотичния фронт, ще може да предложи актуализация на бюджета и да вдигне пенсиите, но няма да го направи, няма да поеме този риск, защото мерките са безотговорни", каза Радан Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12038

6

косата

20.02 2017 в 12:29

Колко хора ще останат в България , ако тоя клетия стане премиер?

14469

4

случайно прочетох

30.11 2016 в 14:36

Пенсиите могат да се вдигнат с 40лв на човек, месечно, ако 1 млрд не се дадат за саниране а за пенсии.
Прав е Кънев, че другото е популизъм.

13604

1

In Trum we trust

30.11 2016 в 13:34

За гьола Белене може да се дадат 2 милиарда, за КТБ да се дадат 4, за Цанков Камъм близо 1 милиард, но за пенсии не разбира се че не може!