Радан Кънев: Тройкаджии от ЮЗУ влязоха в КЗК

OFFNews 01 юли 2016 в 08:49 3785 4

Тройкаджии от Югозападния университет влязоха в Комисията за защита на конкуренцията. 

Това коментира лидерът на ДСБ Радан Кънев по БНТ. По думите му най-много гласове е получил "личният кандидат на Румен Овчаров". 

Според Кънев приетият вчера на първо четене антикорупционен закон е добър, но отхвърленият предишен вариант е бил по-добър. В залата голяма част от хората го подкрепиха от лицемерие, например от ДПС. "Патриотичният фронт" го подкрепиха на основата на "мръсна политическа сделка", като разменна монета за ограничаването на част от българите в чужбина да могат да гласуват, каза още лидерът на ДСБ. Той изрази тревога, че приетият закон ще бъде окастрен между първо и второ четене. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12881

3

Иван55

01.07 2016 в 09:59

"Според Кънев приетият вчера на първо четене антикорупционен закон е добър, но отхвърленият предишен вариант е бил по-добър."

Стар вариант: http://www.strategy.bg/PublicConsultations/View.aspx?lang=bg-BG&Id=1686

Нов вариант: http://www.strategy.bg/PublicConsultations/View.aspx?lang=bg-BG&Id=1999

В стария вариант пълномощията на директора са по-големи и от тези на главпрока, само дето той е подчинен на МС. Новият вариант предвижда много повече права на редовите инспектори, а бюрото се избира от НС с колективно ръководство. Който реши да прегледа тези законопроекти, ще си с9ъстави мнение и за предлагания "румънски модел" на прокуратура.

13056

2

Какавидков

01.07 2016 в 09:32

Еми като двойкаджиите са в парламента..