Радан Кънев: Плевнелиев беше най-добрият български президент

OFFNews 20 май 2016 в 21:17 10065 11

Радан Кънев

Изключително нелепи нападки – така Радан Кънев определи обвиненията на ГЕРБ към него и ДСБ, че са отказали президента Росен Плевнелиев от втори мандат.

Ако днес има новина, не са нелепите лъжи и нападки, а фактът, че загубихме човек, който умее да работи върху конкретни проблеми и кризи, да пази външнополитическия консенсус, който мнозина са готови да предадат – проевропейската ориентация, както и проевропейското вътре в страната, защото президентът има силни правомощия в сферата на правосъдието и на отбраната, коментира лидерът на ДСБ пред bTV.

И в двете сфери, както естествено и външната политика, Плевнелиев беше добър пример, не се колебая да кажа най-добрият български президент до момента, там където са му правомощията. Така че днес имаме една много лоша новина, заяви Радан Кънев.

Това е очаквано лошо развитие, което ние се опитахме всячески да предотвратим, каза още лидерът на ДСБ.

Той допълни, че всеки български политик знае, че след "отвратителните медийни атаки в продължение на години, в които г-н Плевнелиев остана незащитен, след трагедията, която му се случи, шансът той да се кандидатира е малък".

Ние тръгнахме на диалог с ГЕРБ. Плевнелиев имаше нужда от широка публична подкрепа. Обърнахме се към тях, протегнахме ръка за диалог в един много труден момент, защото нашите отношения са доста лоши. Вие виждате с какви лъжи се нахвърля днес отново Цветанов върху мен. Не мисля, че ми е било лесно да отида в парламента и да протегна тази ръка, каза Кънев.

Лидерът на ДСБ твърди, че те не са търсили контакт с Плевнелиев преди да обявят подкрепата си за втори мандат на настоящия президент:

"Ние търсим контакти с десните партии, а не с президента. Ние търсим широка платформа, която да го издигне, която да го убеди. Ние знаехме, че това ще бъде трудна задача."

Естествено, че ще има предсрочни избори. Това го знае всеки в България, но за да се внесе сигурност, трябва да се каже кога са и нашето предложение е да не са скоро, защото парламентът има важни геостратегически задачи, които трябва да изпълни – модернизацията, превъоръжаването на армията, завършването на гръцкия конектор, завършването до точка необратимост на сондажите в Черно море. За тези неща, защото са национален интерес, ще дадем подкрепа без всякакви условия. Ако искаме да излезем от кризата, трябва да се върнем към причината за нея, а тя е, че българската прокуратура по съветски модел подчини огромното мнозинство от българските политически партии на своята воля, а тя няма право на политическа воля, каза още Радан Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13056

14

Какавидков

21.05 2016 в 11:14

Предупредих ви другари, Кънев за нищо не става. С каквото се е захванал е пълен провал. Сега и да ме цитира все тая.
Слава Богу взе да узрява, че с политиката Костов няма да стигне до никъде. Но е късно, търсете друг. И да не е такъв нарцис.
Идеалният вариант за България е Плевнелиев да стане минпред.
Той е деен човек и за това президентския костюм му беше тесен.
И докато потните московски ушанки и техния рупор кутевишко-гоцевата мафия задават тона на обругаване на всички свестни десни хора, тежки времена ви чакат товарищи.

77927

11

El Commandante

20.05 2016 в 23:30

"Що да не го направим пък премиер бе?"

чесън,земи си го у вас за градинско джудже като толко ти харесва бе братче, знаеш ли кво хубаво ше се хили между чимширите....

12881

8

Иван55

20.05 2016 в 22:45

"Не съм съгласен смислени реформи в държавата като съдебната реформа и Антикорупционния закон да отстъпят място на тънки политически сметки за предстоящите избори." /Плевнелиев/

Кой наложи темата за изборите сега?

"Първанов: Плевнелиев няма да повтори мандата си" /Офнюз/

От миналата година: "Радан Кънев: Обмислям сериозно идеята да се кандидатирам за президент" /Капитал/

77927

6

El Commandante

20.05 2016 в 22:25

"А това, че изразява тенденцията в обществото"

При рейтинг некъде около десеттях процента, малко ме съмнява да отразява квито и да било тенденции...
 
X

Да помогнем на украинските деца!