Радан Кънев: ДСБ е извън Реформаторския блок

Нов десен проект с Прокопиев? - "На такива глупости няма да отговоря"

Антония Чорева 09 ноември 2016 в 10:15 6550 9

Снимка БГНЕС архив

ДСБ е извън Реформаторския блок - така отговори лидерът на партията Радан Кънев в парламента на въпрос дали ДСБ ще напусне Блока. 

"За нас споразумението в Реформаторския блок е изчерпано, ДСБ е извън Блока", каза той и добави, че партията му категорично разминава позициите си с останалите партии от РБ.

Радан Кънев обясни, че ДСБ е проявило една година търпение в името на споразумението, но сега ще прави нов десен проект.

На въпрос дали срещата му вчера с Иво Прокопиев е била по тази тема  - новия десен проект, Кънев каза: "На такива глупости няма да отговоря". 

Радан Кънев обяви намеренията си за нов десен проект веднага след изборите, когато каза, че партията му няма да подкрепи Цецка Цачева на балотажа, което реформаторите обявиха, че ще направят. Кога ДСБ ще напусне обаче парламентарната група все още не е ясно. А новият проект ще дойде след евентуални предсрочни или нови парламентарни избори.

Радан Кънев коментира и референдума на Слави. „След резултата от референдума, думата партия повярвайте ми, ще си промени изключително много значението“, каза той и посочи, че да се говори за нови партии в момента е белег на скъсана връзка с реалността. „Очевидно е, че България ще има много засилен мажоритарен елемент в изборите. Очевидно е, че партийното финансиране ще трябва да бъде ограничено“, коментира Радан Кънев. Той е на мнение, че независимо, че референдумът не е задължителен, ако българските политици пренебрегнат волята на над 3 милиона, те ще престанат да бъдат политици за броени месеци. „Нека да не говорим за партии. Всички български партии, от най-малката до най-голямата, ще трябва да се реформират из основи“, категоричен е Кънев.

"Прочутата партийна машина на Цветанов се счупи като каруца на каменист път на първия тур на изборите", каза още лидерът на ДСБ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12530

9

синя сова

09.11 2016 в 19:30

Радан Кънев пък,трябваше да си тресне главата в стената ,като влезе в коалиция с тази фалшива ченгесарска партия герб,за да разбере,че по-верният и по-достоен път беше да си остане силна ,дясна опозиция в Парламента!За такова действие те имат достатъчно смелост и компетентност!С такава сбирщина ,каквато е герб от комунисти ,олигарси,бивши милиционери и ШЕФ-психопат-реформи никога няма да бъдат направени.Гербарите са просто едни консуматори на власт,на тях реформите не им трябват.За тях не е важно България да върви нагоре,за тях е важен келепира и по възможност "усвояване" на повече от евро фондовете за лични цели!

12530

8

синя сова

09.11 2016 в 19:03

№ 7-като пишеш за градивната дясно ориентирана алтернатива,да не би да имаш предвид герб,бойко борисов и цецка цачева?Стига бе,сигурно се майтапиш!В България и кокошките вече знаят,че герб е фалшивата уж дясна партия(най-успешният проект на ДС).В нея комунистите се броят по азбучен ред ,по много от "А" до "Я"!Борисов -комунист ,но от подземния, престъпен свят,слуга на ченгетата от ДС,които го вдигнаха към властта,а партийната секретарка от БКП вече имала проевропейска и пронатовска ориентация!:)

13056

4

Какавидков

09.11 2016 в 11:18

A кога ще напусне парламента барабар с Гнома?

77927

3

El Commandante

09.11 2016 в 11:13

Напред!
С гъза напред!