РБ напускат коалицията, ако до 6 месеца не изпълнят исканията им

ОFFNews 13 януари 2016 в 21:04 4582 6

Найден Зеленогорски.

"Ако до шест месеца не се изпълнят исканията ни, ще напуснем мнозинството", каза съпредседателят на „Реформаторския блок” Найден Зеленогорски пред bTV.

Тази стъпка обаче ще бъде предприета след анализ на ситуацията от всички участници в Блока. Той даже посочи, че 13 депутати от РБ, както и всички министри от РБ са подписали декларация за подкрепа на кабинета, като очаква още хора да го направят.

"В 75-80% от случаите сме взимали решенията в Блока с пълно съгласие, коментира съпредседателят на РБ", допълни Зеленогорски, като добави, че нито той, нито Радан Кънев могат да бъдат отзовани от групата, тъй като за това е необходима подкрепа от две трети от представителите ѝ.

Политикът е уверен, че РБ не трябва да се разцепва, а да се разширява. По думите му, този филм – с разпада на СДС и излизането на „автентичната десница” от управлението – вече го е гледал.

Той отрече критиките, че единствената причина да не е напуснал управляващата коалиция е, че страна от властолюбие. „Не разбирам защо са тези драми след като на три поредни избори си подобряваме резултатите”, коментира той. По думите му, ако разцепим Блока рискуваме да поставим избирателите в положението от преди няколко години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews