Прокопиев: Сливането на медии и съдебна власт е уродливо формирование

OFFNews 17 юни 2014 в 08:34 6716 32

Иво Прокопиев

За първи път чувам, че има сигнали срещу мен от Делян Пеевски. Досега знаех, че те са подавани от г-н Бареков. Фиксацията на Пеевски върху мен е откакто излезе първата статия за него и Цветан Василев в „Капитал”. Това е от 16 април 2010 г. От тогава за мен са изписани хиляди глупости и лъжи в техните медии.

Това коментира пред Нова телевизия бизнесменът Иво Прокопиев. Той отговори на твърденията на Делян Пеевски от вчера, че е има подадени сигнали срещу бизнесмена, но по тях не е работено. 

"Аз нямам конфликт нито с Пеевски, нито с Василев. Не познавам Делян Пеевски, не съм го виждал никога и не искам и да го виждам. В този смисъл това не е личен конфликт, а принципен", допълни Прокопиев.

"Ние устойчиво показваме, че сливането на медии и съдебна власт е едно уродливо формирование, което клати цялата държава, защото е хванало в едни и същи ръце институции, които са призвани да се контролират взаимно", коментира още бизнесменът.

"Една такава пирамида започва да се срива от собствената си тежест, когато основата й спре да расте. България в един момент се оказа много малко място, за да може това огромно животно да се храни с ресурсите й", каза още Иво Прокопиев.

"И Пеевски, и Василев не разбраха, че с разрушаването на институциите в България, те всъщност режат клона, на който стоят. Ако институциите са по този начин подчинени на политическата корупция, всъщност у нас няма нормална бизнес среда и всичките активи, които са изкупили, не им вършат никаква работа, защото няма на кого да ги продадат", на мнение е бизнесменът.

Според Прокопиев отговорността за Кооперативна търговска банка (КТБ) е на политическите партии, които са хранили този феномен и са го подкрепяли с действията си. По думите му оттук нататък би следвало да се промени системата.

"Въпросът е да няма повече КТБ схеми, защото в момента наблюдаваме опити за реконструкция на модела от страна на всеки участник в този сценарий", допълни Прокопиев.

На въпрос има ли опасност за финансовата стабилност на страната ни, той заяви, че БНБ трябва да се намеси в казуса с КТБ, а Комисията за финансов надзор в казуса с "Булгартабак".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!