Проф. Огнян Герджиков сред номинациите на РБ за президент

OFFNews 29 юли 2016 в 13:53 7828 8

Реформаторският блок обсъжда 7 номинации за общ кандидат-президент. 

Това съобщи шефът на Предизборния щаб на РБ Найден Зеленогорски. Сред заявените кандидатури след отварянето на пликовете са ген. Димо Гяуров и проф. Огнян Герджиков, предложени от Българска нова демокрация, ген. Съби Събев, номиниран от БЗНС, проф. Велислав Минеков, който беше издигнат от група интелектуалци и чиято кандидатура ДБГ подкрепи, Корман Исмаилов от НПСД, Гроздан Караджов и Трайчо Трайков, обяви Зеленогорски. 

Той прочете декларация от името на Изпълнителния съвет на РБ, според която лидерите на РБ препотвърждават подкрепата си за категоричната и безапелационна евроатлантическа принадлежност на България

Убедени сме, че в този момент управляващата коалиция на ГЕРБ и РБ и парламентарното мнозинство трябва да останат гарант за стабилността и сигурността на българското общество, се посочва още в декларацията на реформаторите.

България ще поеме председателството на Съвета на Европейския съюз през 2018 г., което поставя още по-остро необходимостта от предвидимост и лидерство. Председателството поражда много очаквания, както от страна на българското общество, така и от европейските ни партньори - да сме отговорни, стабилни и компетентни начело на Европейския съюз, се казва още в позицията.

РБ призовават всички български партии и политици да препотвърдят по ясен и недвусмислен начин решителността си да отстояват евроатлантическата принадлежност на България и да не допуснат чуждо вмешателство да манипулира и разколебава единството на българската нация в толкова важен и отговорен момент. 

Седморката ще бъде обсъждана всеки вторник в предизборния щаб. Целта на РБ е възможно най-скоро да издигне своята кандидатура. 

Бившият шеф на парламента проф. Огнян Герджиков от царската партия е сред обсъжданите имена за непартийна кандидатура и на левицата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12050

8

Luben Pandev

29.07 2016 в 23:45

Лявото, псевдодясното и псевдопатрЕотичното русофилие си имат един безспорен, отговарящ на профила "Желан, Разпознаваем, Обединител Патриот", Левски и Стамболов в едно - Ахмед Доган с вице Делян Пеевски. Защо се гърчат и свенят като щипани невести? Да си го назоват и ще си го изберат.

21668

7

Руслан

29.07 2016 в 21:13

Значи ще има избори предсрочни.
Щото тоя окосманката ще сдъвче и изплюе преди хачалния сигнал на дебата да е свършил.

29585

5

Izalina

29.07 2016 в 15:33

Минимум двама са компрометирани (или успешно подлежат на); минимум двама са непопулярни (или не непременно с добро се сещат за тях хората, а те са станали доста мнителни и чувствителни), та РБ мнооого трябва да се постарае в обсъжданията, ако иска да постигне някакъв успех с тези кандидатури.

На мен две от имената ми допадат.
Но подозирам, че ГЕРБ ще ги пребори с кандидатура, която все още не се е чула в медийното пространство.
Да видим.

25665

4

Victimized

29.07 2016 в 15:33

Заради Маргарита Попова и нейната комисия по помилванията , се дава втори шанс на изнасилвачи и убийци , заради европейските разбирания спрямо престъпниците . Това , че използва сложна реторика и изглежда сериозна , не означава , че ще направи нещо различно от досегашния .
Герджиков пък може да ги сложи и двамата в джоба си , специалист по европедерастизъм .
В ситуация като тази , където границите и цялостта на държавата ни са в риск , не ни трябва президент който да налива допълнително глобализъм в уравнението .

13277

3

66

29.07 2016 в 15:18

герджиков е смотаняк и има някаква вероятност да бъде избран !

Интелигентен, умен, мъдър и образован човек е Маргарита Попова !
Поради тия си качества е неудобна за предлагане и е малко вероятно да бъде президент!

А би била много добър президент! От всички досегашни много по-добра !

29217

2

Лопе де Вега

29.07 2016 в 14:30

Какво му е безпартийното на профа? Та той беше измежду първите ибрикчии на другаря цар. Значи е споделял идеите и ценностите му. Не, ценностите симо не си дава. Само идеите!

Поздрав!
 
X

Да помогнем на украинските деца!