Президентът: У нас има много таланти, но не сме добре организирани

OFFNews 30 май 2016 в 21:19 3051 4

"В България има много таланти, но не сме добре организирани".

Това каза президентът Росен Плевнелиев на церемонията по връчването на наградите в конкурса „Големите малки“, който насърчава развитието на малкия бизнес в България.

„По света са безброй примерите как от гаражи се родиха милиардни компании“, напомни още държавният глава.

Президентът изрази убеденост, че българската държава все по-активно ще търси инструментите за разгръщането на таланта и инициативата у българските предприемачи.

„Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му“ е принцип, валиден както за държавите, така и за бизнеса, заяви президентът и призова малките компании в България да преследват все по-високи амбиции, за да растат. 

Той подчерта, че 96% от компаниите в България са малки и средни предприятия, които създават над 75% от работните места в страната. "Голяма част от износа и потенциала на България за повече иновации е в малките и средните предприятия“, каза още Плевнелиев.

Президентът връчи наградата на българската компания „Ортотех“ ЕООД, която развива дейност в областта на производството и търговията с медицински изделия за опорно-двигателния апарат. „Ортотех“ ЕООД, с екип от над 30 специалисти, от 2004 г. разработва над 40 свои продукти и управлява мрежа от 7 центъра за продажба и консултации в страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

4

Izalina

31.05 2016 в 08:13

... и бих добавила, ако не някой да те бутне, то поне да не ти пречи, а средата като цяло пречи на всякакъв талант освен на банкерския.
И причината не е в невъзможността да съществува добър бизнес, а в пустата лакомия айтамгоре, наблюдавана с десетки години, дето ще ѝ влачим последиците още десетки.

77927

3

El Commandante

31.05 2016 в 08:11

""По света са безброй примерите"

Милиард пъти поне съм писал да не се преувеличава....

29585

1

Izalina

31.05 2016 в 01:24

"По света са безброй примерите как от гаражи се родиха милиардни компании"


А у нас има милиард примери за съсипани малки бизнеси с погълнати неизвестно къде безброй инвестиции ...

Докога с клишетата?