Правосъдният министър преразпредели ресорите на заместниците си

OFFNews 06 март 2017 в 17:44 3593 1

Правосъдният министър Мария Павлова преразпредели ресорите на заместниците си след назначаването на новия заместник-министър Алексей Трифонов.

Заместник-министър Деница Александрова-Митрова ще отговаря за дирекциите „Съвет по законодателство", „Международно правно сътрудничество и европейски въпроси“, „Стратегическо развитие и програми", Електронно правосъдие и регистри" и „Международна правна закрила на детето и международни осиновявания“.

Заместник-министър Алексей Трифонов ще контролира дейността на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“, Главна дирекция „Охрана“, Държавно предприятие „Фонд затворно дело“, както и на дирекция „Процесуално представителство на Република България пред Европейския съд по правата на човека“.

Заместник-министър Валери Тарандов ще осъществява контрол върху дейността на Инспектората на министъра на правосъдието по Закона за съдебната власт, дирекциите „Българско гражданство“, „Взаимодействие със съдебната власт", Централния регистър на особените залози, Агенцията по вписванията и Националното бюро за правна помощ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови