Правителството връчи 19 споразумения по програмата за селските райони

OFFNews 30 ноември 2016 в 12:07 1924 0

Правителството връчи 19 споразумения по програмата за селските райони

Премиерът в оставка Бойко Борисов връчи нови 19 споразумения по Програмата за развитие на селските райони (ПСРС) на обща стойност над 125 млн. лева и са финансирани със средства от всички европейски фондове. С тях ще се финансират дейности, свързани с инвестиции в общинска инфраструктура, развитие и модернизация на микро, малки и средни предприятия, модернизиране на земеделските стопанства, туризъм, опазване на културното наследство, намаляване на безработицата, обучения, внедряване на иновации и други.

125 млн. лв. са доста пари, внимателно си правете обществените поръчки, каза Борисов на церемония в Министерския съвет.

„Да ви е честито. 125 млн. лв. са доста пари. Внимателно, правете си обществените поръчки. Внимавайте, защото това са много пари и ще се усетят в тези проекти, които правите. Благодаря и на колегите за това, което бързо и експедитивно направиха. Пожелавам им успех“, заяви премиерът в оставка, цитиран от "Фокус4.

От своя страна министърът на земеделието и храните в оставка Десислава Танева обясни, че тези 19 споразумения са финансирани от Европейския земеделски фонд. По думите й общите споразумения тази година, които са се договорили са 40 местни инициативни групи, включващи 74 общини общо за 205 млн. лв., които ще бъдат вложени и инвестирани в селските райони за подобряване на инфраструктура и конкурентоспособността на земеделския и неземеделския бизнес. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови