Правителството предостави 35-годишна концесия за находище "Пиринковец"

OFFNews 11 януари 2017 в 13:31 3083 0

Правителството предостави 35-годишна концесия за находище

Правителството предостави 35-годишна концесия за добив на строителни материали – пясъци и чакъли, от находище „Пиринковец” на „Монолит – 21 –Андонов и Захов“ ООД. Кариерата се намира в землищата на селата Плоски и Лиляново, община Сандански. Планираните от дружеството инвестиции за осигуряване на добива са за над 2 млн. лева. За срока на действие на концесията се очаква постъпленията от концесионни плащания да надхвърлят 3,5 млн. лв. Съгласно законодателството, те се разпределят между държавния и съответния общински бюджет.

Одобрено беше и издаването на разрешение за проучване на възможностите за добив на скалнооблицовъчни материали от площта „Бешовица“, разположена край с. Долна Бешовица в община Роман. Разрешението е за „ФСН” ЕООД за срок от 2 години. Предвижданията са в този период в проучвателните дейности да бъдат вложени минимум 70 000 лв., като стойността на мероприятията по опазване на околната среда е 6550 лева.

С решение на Министерски съвет се прекратява конкурсът за избор на титуляр на разрешението за търсене и проучване на нефт и природен газ в Блок 1-22 „Терес“ в Черно море. Конкурсът бе обявен през декември 2014 г. В определения с решението на МС срок няколко търговски дружества - потенциални кандидати са закупили конкурсни книжа, но въпреки проявения интерес към нефтогазоносния потенциал на площта, в срока за подаване на документи за участие в конкурса не е постъпило заявление от кандидатите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови