Правителството дава 5 млн. лв. за техника и екипировка в МВР

OFFNews 25 март 2016 в 14:00 2567 0

Правителството дава 5 млн. лв. за техника и екипировка в МВР

Правителството дава допълнителни 5 млн. лв. за нуждите на службите – за техническо оборудване и екипировка, съобщава bTV.

Решението е взето на необявено съвещание, на което премиерът Бойко Борисов е събрал оперативните служби при Министерството на вътрешните работи (МВР). 

Увеличение на бюджета поиска в четвъртък и военният министър Николай Ненчев. За нуждите на армията ще трябват още 1.5 млн. лв. за оборудване и екипировка, а също и за мобилизиране на ВВС и флота при операции за противодействие на тероризма. 

По-късно от МВР съобщиха, че правителството отпуска 5 153 000 лв. за оборудване на специалните полицейски сили и жандармерията. Необходимостта от тези средства е обоснована в докладна до министър Бъчварова за най-належащите нужди на структурите в страната миналата седмица. Средствата ще се използват за закупуване на лични предпазни средства, защитна екипировка, автомобили, система за радиовръзка. Немалка част от тази сума ще бъде използвана за надграждането на две информационни системи - централната полицейска система и интегриран полицейски регистър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !