Посланието на партията на Христо Иванов: Политизирайте се! (снимки)

Николаос Цитиридис 21 декември 2016 в 15:40 11753 14

Снимка Сергей Антонов

Бившият правосъден министър Христо Иванов формално даде старт на учредяването на партия "Движение Да България". На събитие в София днес Иванов представи декларацията за създаването на ДДБ, както и членовете на Инициативния комитет. 

50 души участват в ИК, като в списъка има познати и не толкова познати лица. Журналисти, IT специалисти, юристи и хора на изкуството влизат в Инициативния комитет. Сред тях няма бивши или настоящи политици. Пълния списък може да видите на този линк. 

Основното послание на партията е непопулярно, но крайно нужно, смята един от учредителите - доц. Кристиан Таков. "Политизирайте се, защото само тогава ще можете истински и с право да кажете от какво и защо сте недоволни". 

За Иванов идеята на ДДБ е освен общ антикорупционен фронт, както вече е казвал, то и възможност за представителство на новата генерация. 

Сега за партията на Иванов следва да се регистрира, като целта е ДДБ да бъде готова за предсрочния парламентарен вот. 

Новообразуваното движение "Да, България" ще проведе учредително събрание 07.01.2017 г.

Иванов не коментира пред журналисти с кои организации, партии и хора се водят преговори и разговори за партньорство. "Все партия няма, нямаме и орган, който да взима такива решения за коалиции", отговори Иванов на въпроса от OFFNews. 

Представяме ви декларация на "Движение Да България" : 

България е в плен на политическата корупция. Институциите не защитават интересите на гражданите. Беззаконието е на всички нива. Властта е недосегаема.

Олигархията ограбва националните ресурси, обществените средства,държавните поръчки, европейските фондове, спестяванията на хората. Така корупцията произвежда бедност.

Ние отказваме да живеем в страна без справедливост и без върховенство на закона, пречупена от бедност и от неравенства, застрашена от разрушаване на природните и` ресурси.

Ние искаме да работим за една нова България, където личната свобода и достойнството водят до развитие и успех. Ние искаме страна, отзивчива към мечтите на всеки един свой гражданин.

Ние, учредителите на политическа партия „ДВИЖЕНИЕ ДА БЪЛГАРИЯ“, вярваме в неотменимите принципи за:

• лична свобода и защитата на човешките права;
• справедливост, установена чрез върховенство на правото;
• сигурност чрез демократични и силни институции;
• почтено служене на обществения интерес;
• създаване на благосъстояние чрез предприемачески дух
и свободна инициатива;
• социална солидарност в здрави и просветени граждански
общности;
• плурализъм и свобода на публичния дебат.

Голямата цел, заради която основаваме политическа партия „ДВИЖЕНИЕ ДА БЪЛГАРИЯ“, е да демонтираме корупционния модел на управление на страната, за да сложим край на бедността.

Да повишим благосъстоянието и качеството на живот на българските граждани.

За да постигнем целта си сме решени:

• Да реформираме правоохранителната система и да установим върховенство на закона.

• Да укрепим независимостта и професионализма на институциите.

Повече законност и правила, вместо политически произвол.

• Да създадем работещи регулатори, охраняващи правилата за свободна конкуренция, които да разрушат монополните и картелните структури.

• Да спрем бюджетните кражби, свързани с нагласени обществени поръчки, укрити данъци в особено големи размери и контрабандна търговия от фирми и частни лица, избегнали закона чрез корупцията в държавните институции.

• Да се справим с бедността като ускорим икономическия растеж и така вдигнем доходите, включително пенсиите, като вярваме, че най-добрият начин за това е увеличаване на конкурентоспособността на българския бизнес, стимулиране на иновациите и предприемачеството и връзката им с образованието и науката.

• Да въведем образование със стандарти, отговарящи на изискванията на съвременния свят, и младежки политики, възпитаващи активни граждани.

• Да изградим малка, прозрачна администрация и електронно управление. Кариерно израстване, основано на професионални
качества и интегритет.

• Да вземаме решения на база на реална експертиза, анализи и данни, включително с участие на гражданското общество, като по този начин осигурим качество и предвидимост на провежданите политики.

• Да въведем законодателна рамка, която гарантира ясна собственост на медиите и спазването на високи професионални стандарти в медийната среда. Край на политическото финансиране за медии.

• Да провеждаме политика на национална сигурност, гарантираща енергийната независимост на страната, опазването на природните и` ресурси и здравето, и живота на гражданите.

• Да довършим интеграцията на България в структурите на Европейския съюз - пълноправно членство в Еврозоната, Шенген и Банковия съюз.

• Да провеждаме външна политика, която да гарантира, че България е пълноценен и надежден член в Европейския съюз и НАТО, и като такъв, ще развива равнопоставени отношения на сътрудничество.

Призоваваме гражданите на България!

Нека заедно да вземем страна в битката с корупцията!

Наш дълг е да защитим родината си от беззаконието.

Вярваме, че изправяйки се срещу престъпността и корупцията в управлението, ще върнем и задържим младите хора в България.

Само така можем да им предложим бъдеще, а на нашите родители - достойно настояще.

Ние желаем да възпитаме децата си в родолюбие, да им завещаем горда и достойна България.

Искаме да бъдем солидарна общност от граждани, независимо дали живеем в страната или извън нейните предели.

За нас това е истински патриотизъм.

Да, България!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14057

13

morkoff

22.12 2016 в 00:41

Откъм проекти сме добре. Хора няма.
Скоро двамата с остроносото джудже ще стигнат слогана - на избрател по проект.

13214

12

XR4

21.12 2016 в 21:22

Тролетариата лае , значи от тук ще изскочи нещо интересно! Започвам да следя ДДБ внимателно и с интерес.А и програмата е смислена.

17898

10

кикимора

21.12 2016 в 20:49

Този луд поглед...
Пак ли Прокопиев финансира.