Порошенко открива паметник на Тарас Шевченко у нас

OFFNews 30 юни 2016 в 07:24 3942 5

Президентът на Украйна Петро Порошенко ще бъде на еднодневно официално посещение у нас днес по покана на държавния глава Росен Плевнелиев.  

Въпроси на двустранното търговско-икономическо и инвестиционно сътрудничество, на регионалната и международната сигурност, както и от европейския дневен ред, ще бъдат акцент по време на разговорите на президента Росен Плевнелиев с украинския президент Петро Порошенко, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В 11.00 часа Плевнелиев ще посрещне Порошенко с официална церемония на пл. „Св. Александър Невски" в столицата. След това двамата държавни глави ще проведат разговор „на 4 очи".

На церемония в Гербовата зала на „Дондуков" 2 и в присъствието на Плевнелиев и Порошенко ще бъдат подписани двустранни документи: Междуправителствено споразумение за сътрудничество при бедствия; Меморандум между министерствата на младежта и спорта на Република България и Украйна за сътрудничество между младежта; Споразумение между Българската академия на науките (БАН) и Държавната космическа агенция на Украйна (ДКАУ) за сътрудничество в рамките на космическия експеримент „Йонасат микро" на базата на космическия апарат „Микросат-М".

След това президентът Плевнелиев и украинският му колега ще дадат съвместна пресконференция. В рамките на официалната си визита в София Петро Порошенко ще разговаря и с министър-председателя Бойко Борисов.

В столицата Петро Порошенко ще открие паметник на националния герой на Украйна Тарас Шевченко, а в Хисаря президентът ще разговаря с украински военнослужещи, настанени за рехабилитация във Военния санаториум „Калероя".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12621

5

TOR

30.06 2016 в 10:06

В клуба на смотаняците се влиза по-трудно , масонска ложа...
Трябва IQ като на тухла четворка дееба..

13546

4

BARAСK OBANANA

30.06 2016 в 09:24

Ако искат и на три очи да се срещат, няма да поумнеят. Простотията не ходи по гората.

77927

3

El Commandante

30.06 2016 в 09:09

Между другото, паметника на Тарас Шевченко у нас е открит още 2013-на Възраждане, но изобщо не се учудвам че двамата най-големи идиота в политиката в Европа ще открият вече открит паметник, то когато си олигофрен то е завинаги..

А Роско може още отсега да го поканят за Губернатор некъде, Украйна е идеалното място за дебил като него, там се е събрала световната утайка на политиката...

77927

2

El Commandante

30.06 2016 в 08:47

"Държавната космическа агенция на Украйна "

Toва тази структура дето спира руските спътници над Украйна за да им взима тол такси ли е?

Не е лошо след Порос Плевнелиев да се срещне и с други лузъри и да си заформят Клуб на Смотаняка...