Политолог: Изборът на Герджиков е елегантен ход на Радев

ОFFNews 26 януари 2017 в 20:45 5176 2

Изборът на Огнян Герджиков е елегантен ход на Румен Радев. Това ще отнеме потенциални негативи от президента, коментира пред радио "Фокус" политологът Първан Симеонов.

Ако министър-председателят не беше ярка фигура, цялата отговорност автоматично падаше на самия Радев. Сега имаме изпъкващ политик начело, което означава, че Радев ще се разтовари от малко потенциални негативи, каза Симеонов.

Той е на мнение, че служебното правителство ще бъде изправено пред сложна политическа обстановка. Силите на основните политически партии са изравнени, а това означава ожесточаване.

"В такава ситуация опонентите търсят проблеми и там, където ги няма, а ако следизборната кампания се окаже по-интересна от предизборната, служебното правителство ще носи отговорността си по-дълго", коментира политологът.

Симеонов определи като елегантен хода на президента да назначи за служебен премиер човек, който е одобряван и никой не говори лошо за него.

По думите му, изборът на точно тези министри на отбраната и на външните работи показва ясна пронатовска ориентиция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12329

2

Шопа

27.01 2017 в 10:27

Въобще не е спорно.
От БСП никога нямаше да посочат поне 2/3 от министрите.

16193

1

SC

27.01 2017 в 09:59

Елегантен - може би, но дали е на Радев е спорно. Когато си в „сандвич“ между Нинова и Йотова не е сигурно какво може да решаваш.