Плевнелиев решава до дни дали да наложи вето на промените в Изборния кодекс

OFFNews 02 май 2016 в 13:58 3051 1

Росен Плевнелиев до няколко дни ще обяви решението си дали да наложи вето на спорните промени в Изборния кодекс,  предава БТА.

Това стана ясно от негово изказване пред медиите в Копривщица, където президентът се включи в честването на 140-годишнината от Априлското въстание и празника на града.

Според него в момента текат консултации с юристи и експерти по конституционно право относно измененията в Изборния кодекс, които бяха обсъдени и приети от парламента през изминалата седмица. 

Плевнелиев се обърна към българите със слово по случай годишнината от въстанието и призова за опазване на идеала за чиста република, зададен от революционерите.

"Днес, когато сме свободни и се радваме на членството на България в ЕС - съюз за мир, демокрация, човешки права и свободи, трябва да си даваме сметка, че идеалът и посоката, зададени от нашите възрожденци, революционери и будители, трябва да бъдат пазени и развивани", каза президентът. 

По думите му искрата на българската държавност, свобода и революция, запалена в Копривщица преди 140 години, все още има място в сърцата на българите.

Според Плевнелев сега България повече от всякога се нуждае от примера на великите патриоти за любов към Отечеството.

"Цяла плеяда от велики българи ни зададоха идеала и посоката за България, която има своята държавност и е равностойна на другите европейски народи - Левски, Каравелов, Ботев, Бенковски, Захари Стоянов, Иван Вазов", заяви Плевнелиев.




 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови