Пазарлъците за кабинет между ГЕРБ и ОП ще продължат още най-малко седмица

OFFNews 10 април 2017 в 16:45 3934 2

Снимка БГНЕС

„Разговорите продължават. Надяваме се, че до края на седмицата ще имаме вече параметри, които ще бъдат публично оповестени пред вас. В момента започнахме да говорим по секторни политики“.

Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов след поредните преговори за съставяне на правителство между ГЕРБ и Обединени патриоти, които днес продължиха над 4 часа. Той поясни, че утре продължават с преговорите. 

С Обединени патриоти намираме консенсус по секторите „Сигурност“, „Енергетика“, „Спорт“ и „Туризъм“. Не сме дискутирали кой ще бъде председател на Народното събрание, нито темата за бъдещия еврокомисар, каза Цветанов.

Докато не приключим обсъждането на програмата с ГЕРБ, няма да коментираме постове в Министерски съвет. Имаме сближаване на позициите. Това мога да кажа засега, заяви от своя страна лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Симеонов информира, че ще продължат преговорите по темите "Образование", "Социална политика", "Икономика" "Външна политика".

Ако съдя по начина, по който вървят разговорите, нямам притеснения. Доста конструктивно се движат нещата, добави лидерът на НФСБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17156

2

aviatora

10.04 2017 в 21:42

Алоооо, вдигайте пенсиите и заплатите, че ще че до зимата няма да изкарате, разбойници!!!

17439

1

мнение от IP

10.04 2017 в 17:34

Ох, слава богу, освен за асфалтирането на пътищата и за спорта са се разбрали...