Павлова: Делото за винетките няма да им свали цената, нито ще се връщат пари

OFFNews 20 юни 2016 в 19:54 7713 3

Единствено с приходите от винетки можем да финансираме строителството на пътища в страната. Колкото повече средства събираме, толкова повече ще можем да инвестираме, затова се опитваме да въведем по-справедливия модел - да се заплаща такса за изминат километър.

Това заяви в Ямбол министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Създават се грешни очаквания в обществото, че ще се връщат пари от сегашната цена на винетките или че няма да бъдат валидни. Делото за винетките не касае тяхната цена, а процедурата по приемането на наредбата за тарифата, категорична е Павлова.

Изграждането на АМ „Тракия“ и обновяването на пътната инфраструктура промени драстично тази част на България само за няколко години и като размер на БВП, и възможностите за заетост, каза министърът на регионалното развитие на Международния икономически форум Ямбол 2016 „Един град – много възможности“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13277

3

66

21.06 2016 в 00:28

дебелото след мандата на прокурор и съд

поне да плати подкуп на некоя гнила ябълка - изваждане

а не само събиране

13249

1

лекар

20.06 2016 в 20:52

и как точно "се опитваме да въведем по-справедливия модел"??? като скубем целия народ с годишни винетки??? на това му викат гьонсурат... не се и надяваме да връщате пари, виж може ние да ви "върнем".