Патриотите в СОС: Хаосът в "Младост" ще се плаща от всички столичани

OFFNews 23 февруари 2017 в 11:32 3456 1

Снимка бТВ

Всички граждани от „Младост“ трябва да чуят реалната цена, която ще бъде платена от всички, ако хаосът в района продължи, смятат общинските съветници от групата на „Патриоти за София – ВМРО и АТАКА“ в Столичния общински съвет. По думите на председателя на групата Карлос Контрера от подклаждането на напрежението печели една групичка от политици, която паразитира върху легитимното гражданско недоволство. И е крайно време тази злоупотреба от страна на някои политици да се прекрати.

На всички вече е ясно, че районната администрация няма необходимия капацитет да се справи със ситуацията. Нещо повече, със своите действия кметът на „Младост“ не просто не решава проблемите, а създава нови. Ситуацията се представя като битка между инвеститори и граждани, в която новият районен кмет взема страната на „добрите“, посочват Патриотите в декларация. 

Според тях в шоуто, което се разиграва, никой не казва на гражданите, че системното нарушаване на законовите разпоредби ще има цена и тя ще бъде платена не от политиците, а от всички жители на София.

Според Контрера и колегите му случващото се в „Младост“ се подценява от институциите, което създава риск за поголовен административен хаос в цяла София. Това ще влоши категорично живота на обикновения гражданин и ще доведе до отлив на сериозни инвеститори, ще постави под риск и бюджета на столицата, в който приходите от сериозните проекти е заложен.

От „Патриоти за София – ВМРО и АТАКА“ искат в най-кратки срокове да се създаде работна група от представители на всички политически сили в СОС, която да започне конструктивен диалог с районния кмет, за да се използват в максимална степен всички институционални механизми за управление на кризата. Второ – да се инициират поредица от срещи между инвеститорите и гражданите, в които да се обмени информация и възможните законни сценарии и решения за развитие на ситуацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови