Патриотите учудени: Кураж за пенсии няма, но за саниране има

OFFNews 30 ноември 2016 в 16:27 7005 3

Снимка БГНЕС архив

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов беше учуден от изявлението на ГЕРБ, че няма да подкрепи патриотите за служебно правителство, ако им се даде мандат и изброи "няколко неистини", които отиващият си си кабинет е казал днес.

„Неистина е, че ние искаме да повишим всички минимални пенсии, включително цитирам г-жа Менда Стоянова на хората ,които не са учили и не са работили. Неистина, е че сме искали да увеличим най-ниските пенсии за сметка на тези, които са плащали осигуровки за по-високи пенсии“, защити се Каракачанов.

Каракачанов е категоричен, че по този начин се настройват хората с по-високи пенсии срещу хората с по-ниски пенсии. Според него не трябва да се разделят хората за това, че правителството няма кураж да отдели пари за пенсии, вместо за саниране.

Не е нормално и не е морално 2 млн. и 200 хил. пенсионери, от които 80 % живеят с ниски пенсии, при обявен праг на бедността 299 лв., да са оставени в една тотална мизерия и да бъдат грабени от циганските банди, защити мотивите си за по-високи пенсии Каракачанов.

Каракачанов добави, че добрият тон не са го нарушили патриотите и попита къде е нарушението на добрия тон, когато някой внася бюджет без предварително обсъждане или когато си се възползвал от правилника на Народното събрание и между двете четения е направил съответните поправки.

Разликата между 800-те млн. лв. за повишаване на минималните пенсии и 1 млрд. лв. за саниране е, че при пенсиите няма комисионна – с тези аргументи председателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов коментира решението на ГЕРБ да не гои подкрепя и нежеланието им да повиши минималната пенсия в страната. Той уточни, че парламентът не е гласувал 800 милиона за повишаване на минималната пенсия, но е гласувал милиард за санирането.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12038

3

косата

20.02 2017 в 12:32

Патриот е - душа дава
за наука, за свобода;
но не свойта душа, братя,
а душата на народа!
И секиму добро струва,
само, знайте, за парата,
като човек - що да прави?
продава си и душата.



И е добър християнин:
не пропуща литургия;
но и в черква затуй ходи,
че черквата й търговия!
И секиму добро струва,
само, знайте, за парата,
като човек - що да прави?
залага си и жената.

17898

1

кикимора

30.11 2016 в 16:57

Начи, греберите крали комисионни до сега но "патриотите" ги подктрепят вече две години.
Сега искат да делят ли, какво?