Паси: Предупредиха ни още през зимата, че се готви преврат в Турция

OFFNews 21 юли 2016 в 09:22 6047 23

Снимка бТВ

На турския президент Реджеп Ердоган този преврат не му трябваше, той можеше да постигне целите си и без преврат.

Това обяви бившият външен министър Соломон Паси по бТВ. Ердоган е най-силният държавен глава, който е избран демократично – държи и армията и полицията, подчерта той. 

Още през зимата нашите експерти ни предупредиха, че в Турция се готви нещо и ще има проблем с военните. В един момент те решиха да изпреварят събитията, защото Ердоган се е готвел да се разправи с тях, каза още Паси. По думите му демокрацията в Турция винаги се е крепяла на военните. Според него е грешка изискването на Европейския съюз военните да се оттеглят от властта, а митичната роля на Фетхуллах Гюлен тепърва ще се уточнява. 

Според Паси за България в момента е най-важно да поддържа добри българо-турски отношения, защото Турция ни е съсед. Трябва ни силна дипломация, уточни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11951

16

Илия Запрянов

21.07 2016 в 11:19

В близките дни Ердоган ще заплати цената за СУ-24, цената на убития руски герой Пешков-пилота, Путин му постави условие да изпрати в Русия двамата турски пилоти, свалили СУ-24 и Ердоган това непременно ще го направи, ще заплати й моралната и политическата щета за сваления руски бомбардировач и всичко ще се нормализира. Само ние дето ще си лаем като бесни кучета и пак ще си останем извън печелившата игра.

11951

15

Илия Запрянов

21.07 2016 в 11:15

Русия и Турция се сближават военно и икономически. И на двете страни е изгодна тази взаимност. Тогава какво правим ние? пак ли сме на опашката на събитията?

11951

14

Илия Запрянов

21.07 2016 в 11:13

Кой обстреля ефективно с хеликоптери обектите жандармерията и военното разузнаване ? Нима е възможно в ръцете на че полиците да е имало ПЗРК със свалена блокировка за унищожаване на свои бойни машини – вертолети Или това го направиха турските соколи под командването на заговорниците ? Едва ли. Нека поздравим руските другари за успешната операция по спасяването на 90 бр ядрени бомби за да не попаднат в ръцете на ИДИЛ и Ислямска държава.