Паси: Българският премиер е мекушав, колеблив, и дълбоко некомпетентен по темата ООН

OFFNews 08 февруари 2016 в 08:43 14147 48

Паси: Българският премиер е некомпетентен

Снимка БГНЕС, архив

С основание българските студенти в Лондон насолиха премиера Бойко Борисов. Ако това е заговор срещу некомпетентността на министър-председателя Бойко Борисов, това е един прекрасен заговор на компетентни студенти срещу некомпетентен министър-председател.

Това каза пред Нова тв бившият външен министър Соломон Паси. Той уточни, че коментарът му е по темата за външната политика и избора на български генерален секретар на ООН. По думите му: "По тази тема, българският министър-председател е мекушав, колеблив, нерешителен и дълбоко некомпетентен".

Той смята, че със забавянето с кандидатурата за генерален секретар на ООН, България губи състезанието. „Понеже виждам, че премиерът Бойко Борисов е изключително объркан по темата ООН, аз ще го посъветвам да отиде при царя и да го пита: „Ваше величество, кажете какво да правя?“ Като поиска компетентен, съвет ще го получи“, каза Паси.

"Бойко Борисов бави решението за българската кандидатура и с това проваля шансовете за България ежедневно", убеден е той. „Има хора в България, които искат да заемат по-ниска позиция в ООН, която позиция няма как да я вземеш, ако българин е взел най-високата. И казва: Дайте сега да прецакаме българина за най-високата, за да вземем ние по-ниската“, каза Паси. Той е категоричен, че отговорността за българската номинация е на премиера. "Нашият премиер казва, че ние ще изчакаме. Но колкото повече чакаме, толкова повече губим", обясни още ексвъншният министър. 

Той цитира информация за това, че канцлерът на Германия Ангела Меркел сондира възможността да се кандидатира за генерален секретар на ООН. „Забележете кой от европейските лидери отиде на 9 май при Путин. Защо отиде тя? Няма друг европейски лидер, който има толкова политически интимни отношения с г-н Путин“, каза още той.

Той взе отношение и по доклада на Европейската комисия. Според него той е критичен, защото „ние не се справяме с гигантските проблеми, защото не се опитваме да се справим с малките проблеми“. Той се препоръча на премиера, който „има полицейско потекло“, някои мерки. "Излезте на бул. "Цариградско шосе" и погледнете мотоциклетистите, които се движат със 120 км. в час. Те ги знаят, няма никакъв проблем да ги хванат", каза той. По думите му в дискотеките и баровете пускат 16-годишни деца, въпреки че е забранено и без проблем им се дава пият алкохол и да пушат. "Ако ми кажете, че няма достатъчно полиция да обиколи всички дискотеки, да спре тая работа. Имаме най-много полицаи на глава от населението", каза Паси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!