Парламентът се събира извънредно заради промените в Изборния кодекс

OFFNews 18 октомври 2016 в 07:24 3151 2

Парламентът се събира извънредно заради промените в Изборния кодекс

Снимка БГНЕС, архив

Народното събрание ще има извънредно заседание днес заради внесените в понеделник от депутати от ГЕРБ промени в Изборния кодекс

Промените бяха провокирани, след като текстове от Изборния кодекс възбудиха дебати. Основно това са текстовете за броя на секциите в чужбина и опцията "Не гласувам никого" в бюлетината за предстоящия вот. 

Предложението за секциите в чужбина гласи, че отпада изискването в чужда държава да не може да се образуват повече от 35 секции. Новите текстове не въвеждат никакви ограничения за броя на секциите извън страната в държави членки на ЕС. Относно отчитането на отрицателния вот се предлага да се потвърдят досегашните правила във всички видове избори да се отчита този вот за действителен. Включително, резултатът от този вот да участва при определянето на всички изборни резултати.

Промените в ИК са последна точка в дневния ред на депутатите.

В началото на заседанието те ще гласуват прекратяване на предизборната ваканция. В дневният ред е и създаването на анкетна комисия за проверка по проекта АЕЦ „Белене" за периода от 2006 г. до края на месец септември 2016 г., довели до възникването на огромни задължения за българската страна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10538

2

Black Hex

18.10 2016 в 09:01

Еми ред е пак да нямат кворум. Лесно е. Като игра на дама. Хоп липса от едната страната, хоп липса от другата страна. Ако са решили да си подават топката никой не мое ги спре. Само извънредно положение. И педероско папуняка остава "глава" на армията до второ нареждане.
Ех какъв живот, че само си викам: "Дано!"
ха-ха-хаххх.