Парламентът освободи Ирена Коцева от скандала с "депутатските спирки"

OFFNews 27 април 2016 в 09:57 2878 0

Снимка Архив

Ирена Коцева вече не е депутат, парламентът я освободи със 119 гласа "за", 18 "против" и 11 "въздържал се". Тя подаде оставка след скандал около обществената поръчка на ЦГМ за 60 спирки в столицата, заради което вече изгърмяха шефовете на Центъра за градска мобилност и зам.-кметът на София по транспорт Любомир Христов. 

Председателят на НС Цецка Цачева отказа на БСП да включи в дневния ред искането им парламентът да възложи на Сметната палата одит на ЦГМ, тъй като предложението не е минало през комисии. 

От БСП се възпротивиха срещу това, че Коцева подаде оставка по искане на премиера Бойко Борисов, което е "нарушаване на основни принципи на правовата държава и на разделението на властите", по думите на Валери Жаблянов. 

Атанас Атанасов от ДСБ коментира, че това е имитация на борба с корупцията. 

Според Николай Александров от "Атака" оставката на Коцева не е нищо повече от хляб и зрелища. 

Председателят на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов подчерта, че няма народен представител от ГЕРБ, който да не се стои зад Ирена Коцева. За да подадеш оставка, трябва да имаш достойнство, тя го направи и това е неин личен акт, за да се спрат всякакви спекулации и твърдения за нейна вина, които се прехвърлят на ГЕРБ, добави той. 

Аз съм учител, директор на училището и възнамерявам да приложа на практика това, което като законотворец направих в Закона за училищното образование, каза вчера Коцева пред бТВ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови