Паргов: Нинова има много задачи, не може да е кандидат за президент

OFFNews 27 юли 2016 в 15:51 2902 0

Дано лидерите от лявото пространство да са си научили урока и да не допуснат грешката от местните избори, заяви членът на Изпълнителното бюро на БСП и председател на столичните социалисти Калоян Паргов по Bulgaria ON AIR. 

Това ще е от полза единствено и само на ГЕРБ и ще тежи на всички ни от лявото пространство. Защото претендираме, че мислим за това ляво, а в същото време не проявяваме достатъчно желание да потиснем егото в преговорите и да покажем воля за обединение. Въпросът е съвсем ясен - искаме ли обща кандидатура за президент. Отговорът тук е само с "да" или "не". Затова няма да търпим номера от страна на АБВ. Миналата година преди местните избори имахме огромно желание с Първанов да издигнем обща кандидатура за кмет на София. Предложихме му 17-18 имена, сред които имаше и надпартийни, но така и не се получи. Тази година АБВ вече е в съвсем различна позиция". 

Според Калоян Паргов би било пагубно за лявото да има много кандидатури от тази част на политическото пространство за предстоящите президентски избори.

"Ние сме най-голямата партия вляво и правим всичко възможно, за да не допуснем да се случи това, заяви той. - След вътрешното допитване, в което участваха между 70 и 80% от нашите членове, имаме много партийни и надпартийни възможни кандидати. През следващата седмица ни предстоят разговори с всеки от тях, за да получим съгласието им".
На 2-и август ще се проведе заседание на Изпълнителното бюро на БСП, на което да обсъдим конкретните кандидатури. На 3-и август ще се състоят следващите разговори с АБВ. "Приемам вчерашните им действия като сръчкване. Един вид: "Хайде, действайте, защото имаме желание да работим за обща кандидатура", коментира Калоян Паргов. Аз така възприемам нещата, а не като провокация. Иначе най-силната партийна кандидатура на БСП безспорно е Корнелия Нинова. Но тя вече има съвсем други задачи и няма как да бъде нашият кандидат за президент. Другите ни силни партийни възможности за предстоящия вот са Мая Манолова и Илияна Йотова. Надпартийна кандидатура е тази на Огнян Герджиков, но все още не сме получили неговото съгласие. Колкото до Симеон Сакскобургготски - не е това кандидатът на БСП". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови