Отцепниците правят нова партия, вземат името "Атака" от Волен

OFFNews 22 декември 2011 в 14:04 2627 0

Капка и Волен Сидерови по времето, когато бяха едно семейство и една партия
Капка и Волен Сидерови по времето, когато бяха едно семейство и една партия

Депутатите, които се отцепиха от "Атака", са решили да сформират собствена група в парламента, съобщава Mediapool.

11 "люспи" в момента се водят "независими депутати" и по правилник вече могат да се учредят като "група". За да се учреди нова парламентарна група, е нужно да има поне 10 народни представители в нея. Доскорошните атакисти обаче не бързат, защото имат друг план. Идеята им е, че в момента ПГ на "Атака" се състои от "санитарния минимум" - 10 депутата, останали верни на лидера на партията Волен Сидеров.

Ако само още един напусне парламентарната група, то тя ще престане да съществува в правния мир и по правилник ще трябва да бъде заличена от списъците в Народното събрание. Това вече се случи с групата на РЗС и в момента Яне Янев има депутати, но няма група. Много е възможно това да се случи и със Сидеров, чиято партия се рони "Капка по капка". Именно това е и идеята на довчерашните атакисти - не само да си направят нова група, но и да вземат името на ПГ "Атака", което вече ще е свободно. “Когато още един депутат напусне Волен, автоматично парламентарната група на “Атака” се разпада. Тогава ние – така наречените люспи - ставаме 12, а верните на Сидеров - девет. По този начин ние можем да възстановим парламентарната група с името “Атака”, обясни един от напусналите формацията.

“След като направим ПГ “Атака”, Волен ще бъде лишен от всички привилегии на парламентарните формирования. Няма да ползва минути за изказвания, няма да може да чете и парламентарни декларации, които всъщност са единственият му опозиционен инструмент. Той така говори против правителството и си прави PR", разказват отцепниците.

Зависимост

Още по-любопитно е какво се случва с офшорните фирми, регистрирани на Сейшелските острови. Както е известно, всички депутати от "Атака" са подписали гаранции за заем към тези офшорни фирми. Тъй като фирмите всъщност са регистрирани на името на вуйчото на Капка обаче, се оказва, че депутатите дължат пари на нея, а не на лидера си Сидеров. Всъщност депутатите се превръщат в пионки в ръцете не на Волен Сидеров, а на напусналата го Капка, коментираха плетеницата от връзки и зависимости в "Атака" нейни депутати.

“Тъй като фирмите са на вуйчо й, Волен няма участие в тях. Сега тя може да се разпорежда с всеки, който е подписвал такава гаранция”, обясняват депутати от “Атака”. Те допуснаха, че е възможно именно такава да е причината за масовото напускане на народни представители от парламентарната група на “Атака”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови