От политическата криза може да ни изведе само правителство с пълен мандат, смята Костов

OFFNews 17 декември 2016 в 19:53 13253 9

"България няма да излезе от политическата криза, докато един парламент не изкара пълния си мандат", коментира пред "Дарик" бившият министър-председател Иван Костов.

Той допълни, че е нереалистично РБ да състави кабинет и е сигурно, че ще има предсрочни парламентарни избори. Политикът посочи, че по цял свят невъзможността за съставяне на правителство или подаването на оставка на настоящо такова се нарича правителствена криза или обща политическа криза. За начало на стабилността се смята, когато едно правителство изкара пълния си мандат.

Костов коментира и желанието за мажоритарно гласуване, което бе подложено на референдум, като заяви, че хора на изкуството и шоубизнеса не бива да задават тон за решаване на политически проблеми.

„Аз мисля, че тези хора трябва да бъдат много внимателни, защото тези въпроси се решават с дълбоко познаване на политическите системи, на политическата история, на проблемите и катастрофите, през които са преминали страните. Аз съм сигурен, че налагането на пълна мажоритарна система в България създава огромен риск страната да стане олигархична държава в истинския смисъл на думата", допълни Иван Костов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12236

9

News

18.12 2016 в 15:45

Ако Иван Костов не беше отстранен от заинтересованата върхушка със спешното довличане на цара, а народецът ни не бе с манталитета на Андрешко сега нямаше да сме най-бедните в Европа и ошашавено да гледаме като скот в скотобойна. Нямаше да ни управлява тази просташка, алчна и много нагла клика, която до такава степен си няма мярка в стремежа към грабене, че ако остане на власт още някоя и друга година ще се окаже, че вече няма нужда да плаща за цигански гласове, защото те ще са мнозинство и поради неграмотността си просто ще бъдат заставени да гласуват за НЕЯ насила. Точно, защото държавник като Иван Костов така и не се появи вече 10-15 години, всякакви милиционери, "бизнесмени"-спортисти, шоумени и нагли типове като Лукарски ни яхнаха и ни карат на кушия докато душата ни не излети! Точно ТЕ не искаха Костов защото той щеше да потегне държавата и за тяхните далавери нямаше да е добре. Оплюха го, отстраниха го, защото беше в техен интерес. А нашият интерес?! Защо им помогнахме?!

17439

8

мнение от IP

18.12 2016 в 09:16

Защото сега сме олигархична държава в неистинския смисъл.